Red Centre Wallaby Safari


  • australie tours
  • australie tours

Kampeersafari's vanaf Alice Springs - explore

De beste manier om de Outback rondom Alice Springs te bezoeken is met een kampeersafari. Door te kamperen ontkom je niet aan de bijzondere sfeer van de avonden in de Outback. Een kleine groep gelijkgezinden tezamen met een gids (die je alles kan vertellen over de natuur, de Aboriginal cultuur en de geschiedenis van de eerste pioniers) maken je bezoek compleet. Deze 4-daagse reis bezoekt behalve de bekendere plaatsen als Uluru en Kings Canyon ook de prachtige Western MacDonnell Ranges.

Voor onderstaande reis is onze partner Wayoutback Safaris, een sympathieke operator die veel respect toont voor het land en de Aboriginal cultuur. De naam Wayoutback slaat op de filosofie achter deze tours: je ervaart de woestijn pas goed als je weg bent van de massa en diep de leegte en schoonheid van de Outback intrekt - rijdend over de 4WD tracks, kokend op een kampvuur en slapend in privé bushcamps in permanente tenten met bedden en beddengoed.

Als je het leuk vindt kun je ook slapen in een echte 'swag' onder de fantastische sterrenhemel in de Outback. Een swag is een typische Aussie matras en slaapzak ineen. In ieder tentenkamp zijn deze swags aanwezig voor wie het eens wil proberen!

Vanaf Alice Springs

Vanaf Ayers Rock

 

4 dagen

Richtprijs A$ 1060

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

4 dagen

VERTREK

4 x per week

DEELNEMERS

4 - 16

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

RW04

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Meer tour infoRichtprijs*

A$ 1060 (gedeelde 2-persoonstent)
A$ 1048 (kind 5 t/m 15 jaar)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 4 daagse reis

Dag 1
Vanaf Alice vertrek je 's ochtends vroeg naar Uluru - Kata Tjuta National Park. Onderweg stop je o.a. bij een kamelen farm waar je een ritje kunt maken op een van deze woestijnbewoners (optioneel). Voor de lunch ga je naar het permanente privé camp bij Ayers Rock. In de middag maak je o.a. een wandeling rond de basis van Uluru (Ayers Rock - 9 km.) en bezoek je het informatieve Cultural Centre waar je meer leert over de Aboriginal cultuur en hun wetten en overlevingstechnieken in de woestijn. De dag wordt afgesloten op een plek met goed uitzicht op Uluru, waar je tijdens de zonsondergang van de spectaculaire kleurwisselingen kunt genieten.

Dag 2
De ochtend begint met een wandeling door de indrukwekkende Valley of de Winds bij Kata Tjuta (de Olga's - 7 km.). Na de lunch reis je via Curtin Springs Cattle Station naar Kings Creek Cattle Station waar wordt overnacht op een afgelegen camp bij de kreek. Op deze privé campsite voel je de weidsheid van de Outback; er is geen mens verder in de buurt. De faciliteiten van dit camp zijn eenvoudig met een heuse bush toilet en douche. Rond het kampvuur kun je 's avonds je reisverhalen delen met je medereizigers

Dag 3
In de ochtend wordt er 4 uur gewandeld door de geologische wonderen van Kings Canyon, een indrukwekkende kloof met messcherpe steile wanden en verscholen waterpoelen op de bodem. Voor de minder fitte reizigers is een eenvoudigere wandeling over de bodem van de vallei ook een optie. Na een lunch op Kings Creek begint de reis over de Mereenie Loop, een zandweg dwars door de woestijn naar de Western MacDonnell Ranges. Je overnacht in Glen Helen, schitterend gelegen aan de gelijknamige kloof door deze bergrug.

Dag 4
Deze dag spendeer je in de Western MacDonnell Ranges. Je bezoekt o.a. Ormiston Gorge, een zeer schilderachtige kloof door de rode rotsen met waterpoelen waar je kunt zwemmen en regelmatig de grote perentie varanen kunt zien. Hier ga je de Gost Gum Walk doen dwars door deze kloof. Aan het eind van de middag reis je terug naar Alice Springs.

Reizen vanaf Ayers Rock / Uluru?
Start in Ayers Rock is ook mogelijk, je sluit dan aan op dag 1) en wordt vanaf het Ayers Rock Resort of de luchthaven opgehaald.

 


Inbegrepen

4WD vervoer en gids,
3 nachten in permanente 2-persoonstenten, met houten vloer en bedden, beddengoed, kussen,
Alle maaltijden,
Pick-up vanaf je accommodatie,
Entree Uluru NP.


Bijzonderheden

Start in Ayers Rock is ook mogelijk, je sluit dan aan op dag 1) en wordt vanaf het Ayers Rock Resort of de luchthaven opgehaald.

Let op: Deze reis is middelzwaar van karakter. Een goede basisconditie is vereist en tijdens de wandelingen loop je 3-4 uur over rotsachtige paden door soms heuvelachtig terrein. Hoewel de campsites voorzien zijn van permanente 2-persoonstenten met bedden, zijn de douche en toiletfaciliteiten eenvoudig van aard. Tijdens de Australische zomermaanden: november t/m februari kunnen de temperaturen overdag hoog oplopen, soms tot boven de 40 graden


Foto's
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland