Red Centre Safari Comfort


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Kampeersafari's vanaf Alice Springs - Comfort

De beste manier om de Outback rondom Alice Springs te bezoeken is met een kampeersafari. Door te overnachten in tenten ontkom je niet aan de bijzondere sfeer van de avonden in de Outback. Een kleine groep gelijkgezinden tezamen met een gids (die je alles kan vertellen over de natuur, de Aboriginal cultuur en de geschiedenis van de eerste pioniers) maken je bezoek compleet. Bij deze reis overnacht je comfortabel in 2-persoons permanente tenten, met houten vloer, bedden, beddengoed en kussen. In het kamp is een host(ess) aanwezig die de tenten en het eten voor je klaarmaakt. Elke dag wordt er een wandeling gemaakt van 3 t/m 8 km. over rotsachtig maar eenvoudig terrein.

Niet alleen Uluru (Ayers Rock) maar ook Kings Canyon!

Op zo'n drie uur reistijd vanaf Uluru (Ayers Rock) ligt het Watarrka National Park. Hier vind je Kings Canyon, een diepe kloof in het rode gesteente van een bergrug. De steile wanden aan weerszijden van de kloof lijken wel door een messnede te zijn ontstaan. Op de bodem van de kloof vind je de Garden of Eden. Door de beschutte ligging en het permanente water dat hier blijft staan, is een exotische oase ontstaan met palmen en varens. De vreemde rotsformaties van The Lost City laten je zien hoe de wind en regen het zandsteen hebben gevormd. Je kunt een wandeling maken bovenlangs de steile kliffen om vervolgens af te dalen in de kloof en door de groene oase en langs de poeltjes terug te lopen. Bij deze groepsreis bezoek je Kings Canyon en heb je de tijd om deze wandeling te doen.

Vanaf Alice Springs

Vanaf Ayers Rock

 

3 dagen

Richtprijs A$ 875

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

3 dagen

VERTREK

dagelijks

DEELNEMERS

1 - 24

ZWAARTE

eenvoudig - middelzwaar


TOURCODE

RC03-S

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Meer tour infoRichtprijs*

A$ 875 per persoon (gedeelde 2-persoonstent)
A$ 1030 per persoon (1-persoonstent)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 3 daagse reis

Onderstaand dagprogramma is een goede indicatie. Afhankelijk van de reisperiode kan de werkelijke route afwijken.

Dag 1
Je wordt om ongeveer 06.00 uur opgehaald bij je accommodatie in Alice Springs voor de driedaagse reis door de Red Centre. Deze eerste dag begint met een flink stuk rijden naar Uluru (Ayers Rock) waar je met lunchtijd arriveert. Onderweg passeer je het fraaie landschap van de James and Waterhouse Ranges. Er wordt een stop gemaakt bij een kamelen farm, een ritje is mogelijk! Na ongeveer vier uur rijden kun je aan de horizon Uluru (Ayers Rock) zien oprijzen uit het uitgestrekte vlakke landschap van de rode woestijn. Na de lunch in het tentenkamp wordt Kata Tjuta (de Olga's) bezocht. Door de Valley of the Winds wordt een wandeling gemaakt van ongeveer drie uur tussen de hoge roodgekleurde rotsen van de Olga's. Geniet na afloop van de zonsondergang met een glaasje ‘bubbels’. Ondertussen zijn in het kamp de tafels gedekt voor een diner bij kaarslicht onder de 1000-en sterren van de hemel in de Outback.

Dag 2
De volgende ochtend begint met een zonsopgang bij Uluru die al even indrukwekkend is. Hier maak je een wandeling rondom de voet van deze reusachtige steen. Door erosie van regen en wind zijn vreemdsoortige rotsformaties ontstaan. Ook kom je oude rotstekeningen tegen van de Aborigines. Tijdens de Mala Walk vertelt een Aboriginal gids je meer over hun mystieke cultuur. Na de lunch ga je op weg naar Kings Canyon. Je overnacht op het terrein van de Kings Creek cattle-station waar een heerlijke ovenmaaltijd op het kampvuur wordt bereid.

Dag 3
In de ochtend wordt er 4 uur gewandeld door de geologische wonderen van Kings Canyon (zie de beschrijving van dit gebied bovenaan deze pagina). Na een lunch op Kings Creek begint de terugreis naar Alice Springs, waar de reis om 18.30 uur eindigt.

Reizen vanaf Ayers Rock / Uluru?
Je kunt ook in Ayers Rock aansluiten bij deze tocht. Je wordt dan op dag 1 bij het Ayers Rock Resort of de luchthaven opgehaald. Ayers Rock is met een directe vlucht vanaf Sydney, Melbourne en Cairns te bereiken (deze kunnen we voor je reserveren).

 


Inbegrepen

4WD vervoer en gids,
2 nachten in permanente 2-persoonstenten, met houten vloer en bedden,
beddengoed, kussen, licht en een ventilator.
Alle maaltijden,
Mala Walka met Aboriginal gids,
Entree Uluru NP,
Pick-up vanaf je accommodatie.

Bijzonderheden

Start in Ayers Rock is ook mogelijk, je sluit dan aan op dag 1) en wordt van het Ayers Rock Resort of de luchthaven opgehaald.

Let op: Deze reis is middelzwaar van karakter. Een goede basisconditie is vereist en tijdens de wandelingen loop je 3-4 uur over rotsachtige paden door soms heuvelachtig terrein. Hoewel de campsites voorzien zijn van permanente 2-persoonstenten met bedden, zijn de douche en toiletfaciliteiten eenvoudig van aard. Tijdens de Australische zomermaanden: november t/m februari kunnen de temperaturen overdag hoog oplopen, soms tot boven de 40 graden.

Vertrekdata zijn altijd gegarandeerd


Foto's
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland