Red Centre Safari Budget


  • australie tours
  • australie tours

Kampeersafari's vanaf Alice Springs - Basic

De beste manier om de Outback rondom Alice Springs te bezoeken is met een kampeersafari. Door te kamperen ontkom je niet aan de bijzondere sfeer van de avonden in de Outback. Na een dag vol indrukken kun je 's avonds aanschuiven bij het kampvuur en je ervaringen delen met je medereizigers.

Dit is een relatief voordelige reis omdat geen gebruik wordt gemaakt van een 4WD voertuig en de groepen iets groter kunnen zijn, max. 24 deelnemers. Je reist met een comfortabele minibus en de overnachtingen vinden plaats op eigen kampeerplaatsen met douches. Tijdens de tocht wordt een actieve deelname verwacht, geen zwaar werk, maar hulp bij het koken, afwassen en hout sprokkelen.

Normaal gesproken slaap je in een echte 'swag' onder de fantastische sterrenhemel in de Outback. Een swag is een typische Aussie matras en slaapzak ineen. Op iedere kampeerplek zijn ook tenten aanwezig tegen een kleine meerprijs.

Er geldt een minimum leeftijd van 15 jaar. Deze reis is niet geschikt voor kinderen.

Vanaf Alice Springs

Vanaf Ayers Rock

 

3 dagen

Richtprijs A$ 445

 

rondeis australie vroegboek korting

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

3 dagen

VERTREK

dagelijks

DEELNEMERS

4 - 24

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

RC03-B

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour infoRichtprijs*

A$ 445

Extra:
Toeslag tent i.p.v. een swag: A$ 60
Huur slaapzak: A$ 30

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 3 daagse reis

Dag 1
Vanaf Alice vertrek je 's ochtends vroeg voor een flinke rit naar Uluru - Kata Tjuta National Park. Onderweg stop je bij een kamelenfarm, waar een ritje tot de mogelijkheden behoort (optioneel). Na de lunch maak je o.a. een wandeling van 9 km. rond de basis van Uluru (Ayers Rock). Na afloop kun je in het bezoekerscentrum meer te weten komen over de unieke geologie en Aboriginal cultuur van deze regio. De dag wordt afgesloten op een plek met goed uitzicht op Uluru, waar je tijdens de zonsondergang van de de spectaculaire kleurwisselingen kunt genieten. Overnachting op de camping met een diner dat wordt bereid op het kampvuur.

Dag 2
De ochtend begint met een wandeling van 7 km. door de indrukwekkende Valley of de Winds bij Kata Tjuta (The Olga's). Na de lunch reis je naar Kings Creek Cattle Station waar wordt overnacht op een afgelegen camp bij de kreek. Op deze privé campsite voel je de weidsheid van de Outback! De faciliteiten van dit camp zijn eenvoudig. Rond het kampvuur kun je 's avonds je reisverhalen delen met je medereizigers.

Dag 3
In de ochtend wordt er 4 uur gewandeld door de geologische wonderen van Kings Canyon, een indrukwekkende kloof met messcherpe steile wanden en verscholen waterpoelen op de bodem. Voor de minder fitte reizigers is een eenvoudigere wandeling over de bodem van de vallei ook een optie. Na een lunch op Kings Creek begint de terugreis naar Alice Springs, waar de reis om 17.30 uur eindigt.

 


Inbegrepen

Vervoer minibus en gids, 2 overnachtingen in een 'swag' of tent (meerprijs)
Alle maaltijden
Entree Uluru NP

Niet inbegrepen

Toeslag tent en huur slaapzak, zie bij Prijs.


Bijzonderheden

Start in Ayers Rock is ook mogelijk, je sluit dan aan op dag 1) en wordt vanaf het Ayers Rock Resort of de luchthaven opgehaald.

Er geldt een minimum leeftijd van 15 jaar. Deze reis is niet geschikt voor kinderen.

Let op: Deze reis is middelzwaar van karakter. Een goede basisconditie is vereist en tijdens de wandelingen loop je 3-4 uur over rotsachtige paden door soms heuvelachtig terrein. Je overnacht in swags of koepeltenten en de douche en toiletfaciliteiten zijn eenvoudig van aard. Tijdens de Australische zomermaanden: november t/m februari kunnen de temperaturen overdag hoog oplopen, soms tot boven de 40 graden.


Foto's
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center
australie groepsreis red center

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken