Kakadu en Litchfield 4WD Safari

EXPLORE - CAMPING


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Ontdek Kakadu NP en Litchfield NP per 4WD!

De volgende kampeerrondreis combineert Litchfield en Kakadu National Park in één 3-daagse reis. Je reist met een 4x4 voertuig waardoor de zandwegen onderweg geen probleem zijn en je plaatsen bezoekt die bij veel andere reizen niet mogelijk zijn. Zoals bijvoorbeeld de Jim Jim en Twin Falls in Kakadu National Park. De overnachtingen vinden plaats op eigen, permanente kampeerplaatsen in ruime comfortabele 2-persoonstenten met houten vloer, bedden, beddengoed en kussen. In het laagseizoen van november t/m april kun je een upgrade voor hotelaccommodatie boeken.

Kakadu National Park

Het Kakadu National Park behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van de wereld en staat daarom op de Wereld Erfgoedlijst. Het is qua omvang het op twee na grootste nationaal park ter wereld. Een bezoek aan dit gebied is dan ook een aanrader. Kakadu NP is te bereiken vanaf Darwin of Katherine. Het gebied is een complex ecosysteem in het noorden van Australië dat afhankelijk is van de moessonregens. Kakadu is dan ook een ideaal gebied om de dieren van Australië te zien, je maakt een boottocht door de moerassen om de vogels en krokodillen van dichtbij te bekijken en je hebt hier ook nog een goede kans om de dingo, de wilde hond van Australië, tegen te komen. Je zult niet de eerste zijn die deze plaats bezoekt: minimaal 50.000 jaar geleden leefden hier al de Aborigines die in dit voedselrijke gebied een prima woonplaats vonden. Op de rotswanden die grenzen aan Arnhemland bevinden zich de mooiste rotsschilderingen van dit volk.

Litchfield National Park

Het Litchfield National Park is gevormd rond een groot rotsplateau waar een aantal rivieren als watervallen naar beneden storten. Rond al deze watervallen, poelen en rivieren is een weelderige regenwoud vegetatie ontstaan. Litchfield is een oase in de Outback, vooral ook omdat de meeste plaatsen vrij van krokodillen zijn en je hier heerlijk kunt zwemmen. Bovendien vind je hier de 'magnetic' termietenheuvels; fascinerende bouwwerken van deze onder de grond levende insecten.

Vanaf Darwin

 

3 dagen

Richtprijs A$ 965

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

3 dagen

VERTREK

dagelijks

DEELNEMERS

2 - 17

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

KW3A

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour info


Richtprijs*

mei t/m oktober:
A$ 965 (gedeelde 2-persoonstent)
A$ 945 (kind 5 t/m 15 jaar)
A$ 3665 familie: 2 volw. + 2 kind (5 t/m 15)
A$ 4585 familie: 2 volw. + 3 kind (5 t/m 15)

Optioneel in het hoogzeizoen: mei t/m oktober:
A$ 364 p.p. toeslag voor hotel: 2-persoonskamer i.p.v. kamperen
A$ 714 p.p. toeslag voor hotel: 1-persoonskamer i.p.v. kamperen

november t/m april:
A$ 945 (gedeelde 2-persoonstent)
A$ 925 (kind 5 t/m 15 jaar)
A$ 3590 familie: 2 volw. + 2 kind (5 t/m 15)
A$ 4490 familie: 2 volw. + 3 kind (5 t/m 15)

Optioneel in het laagseizoen: november t/m april
A$ 254 p.p. toeslag voor hotel: 2-persoonskamer i.p.v. kamperen
A$ 454 p.p. toeslag voor hotel: 1-persoonskamer i.p.v. kamperen

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 3-daagse reis

Dag 1
Vanaf Darwin reis je naar het Litchfield National Park. Dit gebied is gelegen in het moessonbos even ten zuiden van Darwin en kent vele paradijselijke plekjes: maak een wandeling rondom de watervallen of neem een duik in de waterpoelen van Florence en Wangi Falls. Je vindt hier ook de grootste en meest bijzondere termietenheuvels, die zo karakteristiek zijn voor het land. Na de lunch verlaat je het asfalt en reis je via de zandwegen naar het Kakadu National Park. Langs deze route vind je veel ‘billabongs’, meertjes met een enorme aantrekkingskracht op de dieren van de Outback. Je overnacht in het privé kampement in Kakadu in comfortabele safari-tenten.

Dag 2
Vroeg op om een indrukwekkende boottocht te maken over de Yellow Waters, de moerassen van Kakadu National Park. Hier vind je de enorme zoutwater krokodillen en duizenden vogels die hier broeden of langs trekken. Na dit spektakel ga je naar de vlakbij gelegen Nourlangie Rock met de beroemdste Aboriginal rotsschilderingen van heel Australië. Na de lunch ga je naar het bezoekerscentrum waar je veel kunt leren over de unieke natuur en Aboriginal cultuur van Kakadu. Aan het eind van de middag maak je een wandeling bij Ubirr, één van de mooiste plekken met Aboriginal rotstekeningen waarvan sommige wel 20.000 jaar oud zijn! Boven op de rots heb je een fantastisch uitzicht over de moerassen van Kakadu en de rotswanden van Arnhemland. Je kampeert vlakbij op het eigen tentenkamp in Kakadu NP.

Dag 3
Vandaag ga je via een pittige 4WD route naar het hart van Kakadu Nationaal Park. Je bezoekt de Jim Jim en Twin Falls die van het Arnhemland plateau naar beneden storten. Rondom de watervallen en de rivier vind je het typische moessonbos dat hier groeit. Al wandelend en met een boottocht ga je deze schitterende omgeving verkennen. Aan het eind van de middag reis je terug naar Darwin.

De route en dagindeling kan ook andersom worden uitgevoerd.
Van november t/m april wordt het dagprogramma in Kakadu NP aangepast aan de omstandigheden van het moessonseizoen. Zo zijn de Jim Jim en Twin Falls niet bereikbaar, maar worden andere plaatsen bezocht, zoals de Gunlom Falls.

 


Inbegrepen

Vervoer 4x4 en gids
2 overnachtingen in gedeelde 2-persoonstent met houten vloer, bedden, beddengoed en kussen
Optioneel hotelaccommodatie met toeslag
Alle maaltijden
Yellow Waters boottocht
Entree Kakadu NP.

Niet inbegrepen

Twin Falls boat transfer: A$ 12,50 (mei t/m oktober)

Bijzonderheden

Vertrek dagelijks


Foto's
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken