Kakadu en Litchfield Safari Basic

BASIC - CAMPING


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Ontdek Kakadu en Litchfield National Park!

Deze kampeerrondreis naar Litchfield en Kakadu National Park geeft een heel goede indruk van deze natuurgebieden. Het is een relatief voordelige reis omdat geen gebruik wordt gemaakt van luxe safari-tenten met bedden. Je reist met een comfortabel 4WD voertuig en de overnachtingen vinden plaats op eigen, permanente kampeerplaatsen in eenvoudige 2-persoonstenten met matras. Een boottocht door de moerassen van de Mary River is inbegrepen. Deze reis wordt alleen in het droge seizoen uitgevoerd van mei t/m oktober.

Kakadu National Park

Het Kakadu National Park behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van de wereld en is qua omvang het op twee na grootste nationaal park ter wereld. Een bezoek aan dit gebied is dan ook een aanrader. Kakadu NP is te bereiken vanaf Darwin of Katherine. Het gebied is een complex ecosysteem in het noorden van Australië dat afhankelijk is van de moessonregens. Kakadu is dan ook een ideaal gebied om de dieren van Australië te zien, je maakt een boottocht door de moerassen om de vogels en krokodillen van dichtbij te bekijken en je hebt hier ook nog een goede kans om de dingo, de wilde hond van Australië, tegen te komen. Je zult niet de eerste zijn die deze plaats bezoekt: minimaal 40.000 jaar geleden leefden hier al de Aborigines die in dit voedselrijke gebied een prima woonplaats vonden. Op de rotswanden van Arnhemland bevinden zich de mooiste rotsschilderingen van dit volk.

Litchfield National Park

Het Litchfield National Park is gevormd rond een groot rotsplateau waar een aantal rivieren als watervallen naar beneden storten. Rond al deze watervallen, poelen en rivieren is een weelderige regenwoud vegetatie ontstaan. Litchfield is een oase in de Outback, vooral ook omdat de meeste plaatsen vrij van krokodillen zijn en je hier heerlijk kunt zwemmen. Bovendien vind je hier de magnetic termietenheuvels; fascinerende bouwwerken van deze onder de grond levende insecten.

Vanaf Darwin

 

3 dagen

Richtprijs A$ 560

 

rondreis australie vroegboek korting

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

3 dagen

VERTREK

6 x per week

DEELNEMERS

2 - 17

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

KW3B

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Meer tour info


Richtprijs*

A$ 560
Vroegboekkorting: - A$ 25 bij boeking meer dan 90 dagen voor vertrek

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 3 daagse reis

Dag 1
Vanaf Darwin reis je naar Kakadu National Park, waar je de dag begint met een privé boottocht door de spectaculaire Mary River Wetlands, op zoek naar de zoutwaterkrokodillen en vele andere dieren die hier voorkomen. Na de lunch ga je naar het bezoekerscentrum waar je alvast veel leert over de unieke natuur en Aboriginal cultuur van Kakadu. 's Middags maak je een wandeling bij Ubirr Rock, één van de mooiste plekken met Aboriginal rotstekeningen waarvan sommige wel 20.000 jaar oud zijn! Boven op de rots heb je een fantastisch uitzicht over de moerassen van Kakadu en de rotswanden van Arnhemland. Je kampeert op het eigen tentenkamp in Kakadu NP.

Dag 2
Vandaag ga je via een pittige 4WD route naar het hart van Kakadu Nationaal Park. Je bezoekt de Jim Jim en Twin Falls die van het Arnhemland plateau naar beneden storten. Rondom de watervallen en de rivier vind je het typische rivier regenwoud dat hier groeit. Al wandelend en met een boottocht ga je deze schitterende omgeving verkennen. 's Middags vervolg je de reis naar de camping aan de rand van het Litchfield National Park.

Dag 3
Litchfield National Park is gelegen in het moessonbos even ten zuiden van Darwin en kent vele paradijselijke plekjes: de waterpoelen van Wangi, Buley's Rockhole en de watervallen van Florence. Je vindt hier ook de grootste en meest bijzondere termietenheuvels, die zo karakteristiek zijn voor het land. Je blijft hier de gehele dag om op een relaxte wijze dit gebied te bezoeken. Aan het begin van de avond eindigt de reis in Darwin.

Deze reis wordt alleen van mei t/m oktober uitgevoerd.

 


Inbegrepen

Vervoer 4x4 en gids
2 overnachtingen in gedeelde 2-persoonstent
alle maaltijden
Crocodile boottocht Mary River

Niet inbegrepen

Entree Kakadu NP: A$ 40 p.p.
Twin Falls boat transfer: A$ 12,50
Huur slaapzak: A$ 30

Bijzonderheden

Vertrek dagelijks (behalve donderdag)
Vertrek alleen van mei t/m oktober
Niet geschikt voor kinderen t/m 15 jaar


Foto's
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland