Kakadu, Litchfield, Arnhemland Safari

EXPLORE - CAMPING


 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours

Ontdek Kakadu NP, Litchfield NP en Arnhemland!

Bij deze kampeerrondreis bezoek je naast Litchfield en Kakadu National Park ook het mystieke Arnhemland. Je reist met een 4x4 voertuig waardoor de zandwegen onderweg geen probleem zijn en je plaatsen bezoekt die bij veel andere reizen niet mogelijk zijn. Zoals bijvoorbeeld de Jim Jim en Twin Falls in Kakadu National Park. De overnachtingen vinden plaats op eigen, permanente kampeerplaatsen in ruime comfortabele 2-persoonstenten met houten vloer, bedden, beddengoed en kussen. Deze reis wordt alleen in het droge seizoen uitgevoerd van juni t/m oktober.

Kakadu National Park

Het Kakadu National Park behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van de wereld en is qua omvang het op twee na grootste nationaal park ter wereld. Een bezoek aan dit gebied is dan ook een aanrader. Het gebied is een complex ecosysteem in het noorden van Australië dat afhankelijk is van de moessonregens. Kakadu is dan ook een ideaal gebied om de dieren van Australië te zien, je maakt een boottocht door de moerassen om de vogels en krokodillen van dichtbij te bekijken en je hebt hier ook nog een goede kans om de dingo, de wilde hond van Australië, tegen te komen. Op de rotswanden van Arnhemland bevinden zich de mooiste rotsschilderingen van dit volk.

Arnhemland

De rotswanden van Arnhemland vormen de oostgrens van het Kakadu NP. Dit is nog het meest oorspronkelijke stuk Aboriginalland van Australië. Normaal moeilijk toegankelijk en alleen met speciale vergunningen. Uniek is dan ook dat je bij deze reis hier naar toegaat. Samen met een Aboriginal gids wandel je langs eeuwenoude, mysterieuze rotsschilderingen en breng je een bezoek aan het Injalak Arts Centre waar de lokale bevolking hedendaagse Aboriginal kunst maakt terwijl je erbij staat.

Litchfield National Park

Het Litchfield National Park is gevormd rond een groot rotsplateau waar een aantal rivieren als watervallen naar beneden storten. Rond al deze watervallen, poelen en rivieren is een weelderige regenwoud vegetatie ontstaan. Litchfield is een oase in de Outback. Bovendien vind je hier de magnetic termietenheuvels; fascinerende bouwwerken van deze onder de grond levende insecten.

Vanaf Darwin

 

4 dagen

Richtprijs A$ 1250

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

4 dagen

VERTREK

3 x per week

DEELNEMERS

2 - 17

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

KWA4

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Meer tour info


Richtprijs*

A$ 1250 (gedeelde 2-persoonstent)
A$ 1230 (kind 5 t/m 15 jaar)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 4 daagse reis

Dag 1
Vanaf Darwin reis je naar het Litchfield National Park. Dit gebied is gelegen in het moessonbos even ten zuiden van Darwin en kent vele paradijselijke plekjes: de waterpoelen van Wangi, Buley's Rockhole en de watervallen van Florence. Je vindt hier ook de grootste en meest bijzondere termietenheuvels, die zo karakteristiek zijn voor het land. Na de lunch verlaat je het asfalt en reis je via de zandwegen naar het Kakadu National Park. Langs deze route vind je veel billabongs, meertjes met een enorme aantrekkingskracht op de dieren van de Outback. Je overnacht op het privé camp in Kakadu in comfortabele safari-tenten.

Dag 2
Vroeg op om een indrukwekkende boottocht te maken over de Yellow Waters, de moerassen van Kakadu NP. Hier vind je de enorme zoutwater krokodillen en duizenden vogels die hier broeden of langs trekken. Na dit spektakel ga je naar de vlakbij gelegen Nourlangie Rock met de beroemdste Aboriginal rotsschilderingen van heel Australië. Na de lunch ga je naar het bezoekerscentrum waar je veel kunt leren over de unieke natuur en Aboriginal cultuur van Kakadu. Aan het eind van de middag maak je een wandeling bij Ubirr Rock, één van de mooiste plekken met Aboriginal rotstekeningen waarvan sommige wel 20.000 jaar oud zijn! Boven op de rots heb je een fantastisch uitzicht over de moerassen van Kakadu en de rotswanden van Arnhemland. Je kampeert vlakbij op het eigen tentenkamp in Kakadu NP.

Dag 3
Vandaag ga je via een pittige 4WD route naar het hart van Kakadu Nationaal Park. Je bezoekt de Jim Jim en Twin Falls die van het Arnhemland plateau naar beneden storten. Rondom de watervallen en de rivier vind je het typische rivier regenwoud dat hier groeit. Al wandelend en met een boottocht ga je deze schitterende omgeving verkennen. Aan het eind van de middag keer je terug naar je comfortabele tent.

Dag 4
Deze ochtend steek je de rivier over die de oostgrens vormt tussen Kakadu en Arnhemland. Je reist door een afgelegen gebied dat maar weinig wordt bezocht. Bij Injalak Hill ga je met een Aboriginal gids de prachtige rotschilderingen bekijken en hoort uit eerste hand de mystieke verhalen die daar bij horen. In het Injalak Arts Centre zie je de hedendaagse schilderkunst van de lokale bevolking en kun je de kunstenaars aan het werk zien. Na deze indrukwekkende ervaring reis je in de middag terug naar Darwin.

 


Inbegrepen

Vervoer 4x4 en gids
3 overnachtingen in gedeelde 2-persoonstent met houten vloer, bedden, beddengoed en kussen,
Alle maaltijden
Yellow Waters boottocht
Entree Kakadu NP.

Niet inbegrepen

Twin Falls boat transfer: A$ 12,50


Foto's
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu
groepsreis australie kakadu

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland