Kakadu, Katherine en Litchfield Safari

COMFORT - CAMPING


 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours

Ontdek Kakadu NP, Katherine Gorge en Litchfield NP!

De volgende kampeertocht combineert de mooiste natuurgebieden van de Top End in één 4-daagse reis. Je reist met lokale en ervaren gidsen en kampeert op comfortabele wijze. De overnachtingen vinden plaats op eigen kampeerplaatsen in 2-persoonstenten met bedden, kussens en verlichting, midden in de bush. De 4WD bus is speciaal gebouwd voor de omstandigheden in de Outback, kan ieder terrein aan en toch zit je comfortabel. Bij deze korte groepsreis is vrijwel alles inbegrepen, dus ook een boottocht en de entreegelden van de diverse nationale parken.

Kakadu National Park

Het Kakadu National Park behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van de wereld en is qua omvang het op twee na grootste nationaal park ter wereld. Een bezoek aan dit gebied is dan ook een aanrader. Het gebied is een complex ecosysteem in het noorden van Australië dat afhankelijk is van de moessonregens. Kakadu is dan ook een ideaal gebied om de dieren van Australië te zien, je maakt een boottocht door de moerassen om de vogels en krokodillen van dichtbij te bekijken en je hebt hier ook nog een goede kans om de dingo, de wilde hond van Australië, tegen te komen. Op de rotswanden van Arnhemland bevinden zich de mooiste rotsschilderingen van dit volk.

Litchfield National Park

Het Litchfield National Park is gevormd rond een groot rotsplateau waar een aantal rivieren als watervallen naar beneden storten. Rond al deze watervallen, poelen en rivieren is een weelderige regenwoud vegetatie ontstaan. Litchfield is een oase in de Outback.

Katherine Gorge

De Katherine River heeft een 13 km. lange kloof uitgesleten in de rode rotsen met spectaculaire steile wanden die op enkele plaatsen zijn beschilderd met eeuwenoude aboriginal rotstekeningen. Tijdens deze reis kun je hier een boottocht met gids maken of zelf een kano huren om op een actieve manier deze kloof te bekijken.

Vertrek alleen van april t/m oktober!

Vanaf Darwin

 

4 dagen

Richtprijs A$ 1295

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

4 dagen

VERTREK

1 - 2 x per week

DEELNEMERS

1 - 21

ZWAARTE

eenvoudig


TOURCODE

KL04

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Meer tour info


Richtprijs*

A$ 1295 per persoon (gedeelde 2-persoonstent)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 4 daagse reis

Onderstaand dagprogramma is een goede indicatie. Afhankelijk van de reisperiode kan de werkelijke route afwijken.

Dag 1
Vanaf Darwin reis je naar het Litchfield National Park. Dit gebied is gelegen in het moessonbos even ten zuiden van Darwin en kent vele paradijselijke plekjes: de waterpoelen van Wangi, Buley's Rockhole en de watervallen van Florence. Je vindt hier ook de grootste en meest bijzondere termietenheuvels, die zo karakteristiek zijn voor het land. Na de lunch ga je op weg richting Kakadu en overnacht je bij de Mary River waar je een boottocht maakt door de moerassen. Een paradijs voor watervogels en een grote kans om de zoutwaterkrokodilen te zien. Je overnacht in het comfortabele tentenkamp.

Dag 2
Vandaag ga je via een pittige 4WD route naar het hart van Kakadu Nationaal Park. Je bezoekt de Jim Jim en Twin Falls die van het Arnhemland plateau naar beneden storten. Rondom de watervallen en de rivier vind je het typische rivier regenwoud dat hier groeit. Al wandelend en met een boottocht ga je deze schitterende omgeving verkennen.

Dag 3
Deze ochtend maak je een wandeling bij Ubirr Rock, één van de mooiste plekken met Aboriginal rotstekeningen waarvan sommige wel 20.000 jaar oud zijn! Boven op de rots heb je een fantastisch uitzicht over de moerassen van Kakadu en de rotswanden van Arnhemland. Na de lunch bezoek je Barramundi Gorge in het zuidelijke deel van Kakadu, waar je heerlijk kunt zwemmen. De wandeling naar de top van de waterval is een absolute aanrader. Hier vind je nog meer idyllische poeltjes onder het genot van een fantastisch uitzicht. Je overnacht in het permanente tentenkamp bij Katherine Gorge.

Dag 4
Je kunt kiezen uit een kano- of boottocht (optioneel) door de smalle kloof die de rivier in het rode zandsteen-plateau heeft uitgesleten. Je kunt ook een wandeling maken bovenlangs de kloof met een mooi uitzicht op de rivier beneden. Katherine Gorge is rijk aan rotstekeningen van de Jaowyn Aborigines die hier al duizenden jaren geleden leefden. 's Middags bezoek je het ‘Top Didj Cultural Centre’, waar de Aboriginal gids je over de betekenis van de kunst, de traditionele wapens en het voedsel vertelt. Aan het eind van de dag keer je terug in Darwin.

 


Inbegrepen

Vervoer 4X4 en gids,
3 overnachtingen in gedeelde 2-persoonstent met houten vloer, bedden, beddengoed en kussen,
Alle maaltijden,
Mary River boottocht
Entree Kakadu NP
Twin Falls boat transfer (niet in april)

Bijzonderheden

Vertrek 1-2 x per week van april t/m oktober.
Vertrekdata zijn altijd gegarandeerd


Foto's
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland