Kakadu, Katherine en Litchfield 4WD Safari


 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours

Ontdek Kakadu NP, Katherine Gorge en Litchfield NP per 4WD!

De volgende kampeerrondreis combineert Kakadu National Park, Katherine Gorge en Litchfield in één 5-daagse reis. Je reist met een 4x4 voertuig waardoor de zandwegen onderweg geen probleem zijn en je plaatsen bezoekt die bij veel andere reizen niet mogelijk zijn. Zoals bijvoorbeeld de Jim Jim en Twin Falls in Kakadu National Park. De overnachtingen vinden plaats op eigen, permanente kampeerplaatsen in ruime comfortabele 2-persoonstenten met houten vloer, bedden, slaapzak en kussen. Bij deze reis blijf je 3 dagen in Kakadu National Park waardoor je meer dan alleen de highlights te zien krijgt.

Kakadu National Park

Het Kakadu National Park behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van de wereld en is qua omvang het op twee na grootste nationaal park ter wereld. Een bezoek aan dit gebied is dan ook een aanrader. Het gebied is een complex ecosysteem in het noorden van Australië dat afhankelijk is van de moessonregens. Kakadu is dan ook een ideaal gebied om de dieren van Australië te zien, je maakt een boottocht door de moerassen om de vogels en krokodillen van dichtbij te bekijken en je hebt hier ook nog een goede kans om de dingo, de wilde hond van Australië, tegen te komen. Op de rotswanden van Arnhemland bevinden zich de mooiste rotsschilderingen van dit volk.

Litchfield National Park

Het Litchfield National Park is gevormd rond een groot rotsplateau waar een aantal rivieren als watervallen naar beneden storten. Rond al deze watervallen, poelen en rivieren is een weelderige regenwoud vegetatie ontstaan. Litchfield is een oase in de Outback.

Katherine Gorge

De Katherine River heeft een 13 km. lange kloof uitgesleten in de rode rotsen met spectaculaire steile wanden die op enkele plaatsen zijn beschilderd met eeuwenoude aboriginal rotstekeningen. Tijdens deze reis kun je hier een boottocht met gids maken of zelf een kano huren om op een actieve manier deze kloof te bekijken.

Alleen van juni t/m oktober!

Vanaf Darwin

 

5 dagen

Richtprijs A$ 1399

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

5 dagen

VERTREK

5 x per week

DEELNEMERS

2 - 17

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

KW5A

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Meer tour info


Richtprijs*

A$ 1399
A$ 1379 (kind 5 t/m 15 jaar)
Meerprijs Arnhemland excursie op dag 3: +A$ 250 (code KW5AA)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 5 daagse reis

Dag 1
Vanaf Darwin reis je naar het Litchfield National Park. Dit gebied is gelegen in het moessonbos even ten zuiden van Darwin en kent vele paradijselijke plekjes: de waterpoelen van Wangi, Buley's Rockhole en de watervallen van Florence. Je vindt hier ook de grootste en meest bijzondere termietenheuvels, die zo karakteristiek zijn voor het land. Na de lunch verlaat je het asfalt en reis je via de zandwegen naar het Kakadu National Park. Langs deze route vind je veel billabongs, meertjes met een enorme aantrekkingskracht op de dieren van de Outback. Je overnacht op het privé camp in Kakadu in comfortabele safari-tenten.

Dag 2
Vroeg op om een indrukwekkende boottocht te maken over de Yellow Waters, de moerassen van Kakadu NP. Hier vind je de enorme zoutwater krokodillen en duizenden vogels die hier broeden of langs trekken. Na dit spektakel ga je naar de vlakbij gelegen Nourlangie Rock met de beroemdste Aboriginal rotsschilderingen van heel Australië. Na de lunch ga je naar het bezoekerscentrum waar je veel kunt leren over de unieke natuur en Aboriginal cultuur van Kakadu. Aan het eind van de middag maak je een wandeling bij Ubirr Rock, één van de mooiste plekken met Aboriginal rotstekeningen waarvan sommige wel 20.000 jaar oud zijn! Boven op de rots heb je een fantastisch uitzicht over de moerassen van Kakadu en de rotswanden van Arnhemland. Je kampeert vlakbij op het eigen tentenkamp in Kakadu NP.

Dag 3
Vandaag ga je via een pittige 4WD route naar het hart van Kakadu Nationaal Park. Je bezoekt de Jim Jim en Twin Falls die van het Arnhemland plateau naar beneden storten. Rondom de watervallen en de rivier vind je het typische rivier regenwoud dat hier groeit. Al wandelend en met een boottocht ga je deze schitterende omgeving verkennen. Tegen een meerprijs kun je deze dag vervangen voor een indrukwekkende excursie naar Arnhemland.

Dag 4
Deze ochtend ga je naar de Gunlom Falls in het zuidelijke deel van Kakadu. Onderaan deze waterval is een mooie poel waar je heerlijk kunt zwemmen. De wandeling naar de top van de waterval is een absolute aanrader. Hier vind je nog meer idyllische poeltjes onder het genot van een fantastisch uitzicht. Na de lunch verlaat je Kakadu en reis je naar de Edith watervallen om even af te koelen door een verfrissende duik te nemen onder de waterval. Je kampeert in het permanente tentenkamp bij Katherine.

Dag 5
Je kunt kiezen uit een kano- of boottocht (optioneel) door de smalle kloof die de rivier in het rode zandsteen-plateau heeft uitgesleten. Je kunt ook een wandeling maken bovenlangs de kloof met een mooi uitzicht op de rivier beneden. Katherine Gorge is rijk aan rotstekeningen van de Jaowyn Aborigines die hier al duizenden jaren geleden leefden. 's Middags bezoek je het ‘Top Didj Cultural Centre’, waar de Aboriginal gids je over de betekenis van de kunst, de traditionele wapens en het voedsel vertelt. Aan het eind van de dag keer je terug in Darwin.

 


Inbegrepen

Vervoer 4x4 en gids
4 overnachtingen in gedeelde 2-persoonstent met houten vloer, bedden, beddengoed en kussen
Alle maaltijden
Yellow Waters boottocht
Entree Kakadu NP

Niet inbegrepen

Twin Falls boat transfer: A$ 12,50 (mei t/m oktober)

Bijzonderheden:

Vertrek 5 x per week van mei t/m oktober.


Foto's
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland