Darwin - Alice Safari


 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours

Bezoek Kakadu NP en The Red Centre!

Je bent in Darwin en je wilt naar Alice Springs reizen of andersom? En onderweg wil je natuurlijk ook bovengenoemde Kakadu NP bezoeken maar ook, Litchfield, Katherine Gorge, Mataranka, de Devils Marbles, Ayers Rock, de Olga's en Kings Canyon zien? Dan is dit de groepsreis voor je! Dit is een combinatie reis van drie kampeersafari's tot een complete rondreis door de Northern Territory, namelijk: een 3-daagse Kakadu Safari, een 3-daagse reis van Darwin naar Alice Springs of v.v., een 3-daagse Red Centre Safari en een vrije dag in Alice Springs of Darwin. Je kampeert in swags of 2-persoonstenten en de tussenliggende 3 nachten zijn in een hostel in Darwin en Alice Springs. Dit is een relatief voordelige reis omdat niet altijd gebruik wordt gemaakt van een 4WD voertuig en de groepen iets groter kunnen zijn, max. 24 deelnemers. Je reist met een comfortabele minibus.

Kakadu National Park

Het Kakadu National Park behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van de wereld en is qua omvang het op twee na grootste nationaal park ter wereld. Het gebied is een complex ecosysteem in het noorden van Australië dat afhankelijk is van de moessonregens. Kakadu is een ideaal gebied om de dieren van Australië te zien. Je maakt een boottocht door de moerassen om de vogels en krokodillen van dichtbij te bekijken. Je hebt hier ook nog een goede kans om de dingo, de wilde hond van Australië tegen te komen. Op de rotswanden van Arnhemland bevinden zich de mooiste rotsschilderingen van de Aborigines die hier al 40.000 jaar wonen.

Niet alleen Uluru (Ayers Rock) maar ook Kings Canyon!

Op zo'n drie uur reistijd vanaf Uluru (Ayers Rock) ligt het Watarrka National Park. Hier vind je Kings Canyon, een diepe kloof in het rode gesteente van een bergrug. De steile wanden aan weerszijden van de kloof lijken wel door een messnede te zijn ontstaan. Op de bodem van de kloof vind je de Garden of Eden. Door de beschutte ligging en het permanente water dat hier blijft staan, is een exotische oase ontstaan met palmen en varens. De vreemde rotsformaties van The Lost City laten je zien hoe de wind en regen het zandsteen hebben gevormd. Je kunt een wandeling maken bovenlangs de steile kliffen om vervolgens af te dalen in de kloof en door de groene oase en langs de poeltjes terug te lopen. Bij deze groepsreis bezoek je Kings Canyon en heb je de tijd om deze wandeling te doen.

Vanaf Darwin

naar Alice Springs

of v.v.

 

10 dagen

Richtprijs A$ 1510

 

rondreis australie vroegboek korting

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

10 dagen

VERTREK

2 - 4 x per week

DEELNEMERS

2 - 24

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

DA10WB / AD10WB

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour infoRichtprijs*

A$ 1510 p.p. (3 x meerpersoons hostelkamer, 2 x swag, 4 x gedeelde 2-persoonstent)
A$ 1660 p.p. (3 x 2-persoons hostelkamer met eigen douche/toilet, 2 x swag, 4 x gedeelde 2-persoonstent)

Extra: Toeslag tent 2 nachten i.p.v. een swag: A$ 60

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 10 daagse reis

Dag 1
Vanaf Darwin reis je naar Kakadu National Park, waar je de dag begint met een privé boottocht door de spectaculaire Mary River Wetlands, op zoek naar de zoutwaterkrokodillen en vele andere dieren die hier voorkomen. Na de lunch ga je naar het bezoekerscentrum waar je alvast veel leert over de unieke natuur en Aboriginal cultuur van Kakadu. 's Middags maak je een wandeling bij Ubirr Rock, één van de mooiste plekken met Aboriginal rotstekeningen waarvan sommige wel 20.000 jaar oud zijn! Boven op de rots heb je een fantastisch uitzicht over de moerassen van Kakadu en de rotswanden van Arnhemland. Je kampeert op het eigen tentenkamp in Kakadu NP.
Camping

Dag 2
Vandaag ga je via een pittige 4WD route naar het hart van Kakadu Nationaal Park. Je bezoekt de Jim Jim en Twin Falls die van het Arnhemland plateau naar beneden storten. Rondom de watervallen en de rivier vind je het typische rivier regenwoud dat hier groeit. Al wandelend en met een boottocht ga je deze schitterende omgeving verkennen. 's Middags vervolg je de reis naar de camping aan de rand van het Litchfield National Park.
Camping

Dag 3
Litchfield National Park is gelegen in het moessonbos even ten zuiden van Darwin en kent vele paradijselijke plekjes: de waterpoelen van Wangi, Buley's Rockhole en de watervallen van Florence. Je vindt hier ook de grootste en meest bijzondere termietenheuvels, die zo karakteristiek zijn voor het land. Je blijft hier de gehele dag om op een relaxte wijze dit gebied te bezoeken. Aan het begin van de avond eindigt de reis in Darwin.
Hostel

Dag 4
Een vroeg vertrek uit Darwin, op weg naar Katherine Gorge. Hier aangekomen kun je een boot- of kanotocht maken (niet inbegrepen) door deze prachtige kloof of een wandeling maken bovenlangs de kloof. Aan het eind van de dag slaap je in het permanente tentenkamp vlakbij Katherine.
Camping

Dag 5
In Mataranka zijn warmwaterbronnen waar je eerst heerlijk kunt bijkomen. Al verder reizend ervaar je de uitgestrektheid van de Northern Territory pas goed. Het is fascinerend om te zien dat hier mensen wonen op afgelegen cattle-stations. Onderweg kom je ook de echte bush-pubs tegen, zoals de Daly Waters Pub. Overnachting in het permanente tentenkamp van de Banka Banka Farm.
Camping

Dag 6
Voorbij Tennant Creek liggen de Devils Marbles, een vreemde groep reusachtige ronde rotsen. De Aborigines hebben absoluut de mooiste verklaring voor het ontstaan van deze rotsen. 's Middags kom je aan in Alice Springs, waar nog even tijd is om de stad in te gaan. Deze nacht wordt er niet gekampeerd, je overnacht in een hostel in Alice Springs.
Hostel

Dag 7
Vandaag een vrij te besteden dag in Alice Springs.
Hostel

Dag 8
Vanaf Alice vertrek je 's ochtends vroeg voor een flinke rit naar Uluru - Kata Tjuta National Park. Onderweg stop je bij een kamelenfarm, waar een ritje tot de mogelijkheden behoort (optioneel). Na de lunch maak je o.a. een wandeling van 9 km. rond de basis van Uluru (Ayers Rock). Na afloop kun je in het bezoekerscentrum meer te weten komen over de unieke geologie en Aboriginal cultuur van deze regio. De dag wordt afgesloten op een plek met goed uitzicht op Uluru, waar je tijdens de zonsondergang van de de spectaculaire kleurwisselingen kunt genieten. Overnachting op de camping met een diner dat wordt bereid op het kampvuur.
Camping

Dag 9
De ochtend begint met een wandeling van 7 km. door de indrukwekkende Valley of de Winds bij Kata Tjuta (The Olga's). Na de lunch reis je naar Kings Creek Cattle Station waar wordt overnacht op een afgelegen camp bij de kreek. Op deze privé campsite voel je de weidsheid van de Outback! De faciliteiten van dit camp zijn eenvoudig. Rond het kampvuur kun je 's avonds je reisverhalen delen met je medereizigers.
Camping

Dag 10
In de ochtend wordt er 4 uur gewandeld door de geologische wonderen van Kings Canyon, een indrukwekkende kloof met messcherpe steile wanden en verscholen waterpoelen op de bodem. Voor de minder fitte reizigers is een eenvoudigere wandeling over de bodem van de vallei ook een optie. Na een lunch op Kings Creek begint de terugreis naar Alice Springs, waar de reis om 17.30 uur eindigt.

Bij de reis van Alice Springs naar Darwin volg je bovenstaande drie reisonderdelen in omgekeerde volgorde. Op sommige vertrekdagen blijf je 2 nachten in Darwin i.p.v. in Alice Springs.

 


Inbegrepen

Vervoer 4x4 (in Kakadu) en minibus en gids
3 x hostelkamer, 2 x swag, 4 x gedeelde 2-persoonstent
of 2 x tent i.p.v. 2 x swag tegen toeslag
alle maaltijden tijdens de tours (21 stuks)
Crocodile boottocht Mary River
Entreegelden Kakadu en Uluru NP

Niet inbegrepen

Maaltijden bij het verblijf in hostel in Darwin en Alice
Twin Falls boat transfer: A$ 12,50
Kano- of boottocht Katherine Gorge
Huur slaapzak: A$ 50

Bijzonderheden

Vertrek 1 x per week in april en november
Vertrek 2 x per week van mei t/m oktober
Niet geschikt voor kinderen t/m 15 jaar


Bijzonderheden

Let op: Deze reis is middelzwaar van karakter. Een goede basisconditie is vereist en tijdens de wandelingen loop je 3-4 uur over rotsachtige paden door soms heuvelachtig terrein. Je overnacht 6 x in swags of 2-persoonstenten met camping matras en de douche en toiletfaciliteiten zijn eenvoudig van aard. Tijdens de Australische zomermaanden: november t/m februari kunnen de temperaturen overdag hoog oplopen, soms tot boven de 40 graden.


Foto's
australie groepsreis
australie groepsreis
australie groepsreis
australie groepsreis
australie groepsreis
australie groepsreis
australie groepsreis
australie groepsreis
australie groepsreis

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken