Adelaide - Alice 4WD Safari


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Reis door de Outback


Flinders Ranges

Deze ruige bergrug, die tot ver in de Outback doorloopt, is een aanrader voor de liefhebber van bushwalking en geologie. Wilpena Pound is een bergrug in de vorm van een krater met uitstekende wandel mogelijkheden.

The Red Centre

Ruim 500 km. van Alice Springs liggen Uluru (Ayers Rock) en de Olga's, de indrukwekkende rotsformaties in de woestijn. Een bezoek aan Kings Canyon, een kloof met zeer steile roodgekleurde wanden, en de MacDonnell Ranges, een bergrug doorsneden door oeroude rivieren, maken je bezoek aan The Red Centre compleet.

Deze avontuurlijke reis bezoekt beide gebieden en gaat van Adelaide aan de zuidkust naar Alice Springs in het hart van Australië. Onderweg reis je door de echte Australische Outback, ver weg van de geijkte routes. Je reist letterlijk naar enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld, zoals de Dalhousie Springs en het Lamberts Centre (het geografische middelpunt van het Australische continent). De meeste reizigers waarderen deze reis als één van de meest bijzondere reiservaringen uit hun leven. Hoogtepunten zijn o.a. een overnachting op een aboriginal community en een bezoek aan de afgelegen Simpson Desert. Je reist met een kleine operator die deze reis al 25 jaar uitvoert, de gidsen kennen de route als geen ander. De reis is basic: het vervoer is een stoere 4WD en je overnacht op eenvoudige campings of in bushcamps in de openlucht in een typisch Australische swag (canvas slaapzak/matras combinatie).

Tip: combineer deze reis met een groepsreis vanaf Alice Springs naar Darwin (6 dagen) en je hebt een complete rondreis van zuid naar noord door het hart van Australië!


Vanaf Adelaide

naar Alice Springs

 

10 dagen

Richtprijs A$ 1995 (plus A$200 ter plaatse)

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

10 dagen

VERTREK

1 - 2 x per maand

DEELNEMERS

6 - 13

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

AA10

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Meer tour info


Richtprijs*

A$ 1995
+ A$ 200 ter plaatse: entreegelden, National Parks en Aboriginal communities-pot

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 10-daagse reis

Dag 1 en 2
Vanaf Adelaide reis je naar het Flinders Ranges NP. Doordat je hier 2 dagen verblijft is er voldoende tijd voor wandelingen en bezoek aan Wilpena Pound, diverse rotsschilderingen en vele prachtige ravijnen. Deze regio is rijk aan dierenleven en je zult vele kangoeroes en emoes tegenkomen. Bijzonder is de yellow-footed rotskangoeroe die alleen nog maar hier voorkomt. Je overnacht in een basic camp waar je je swag, slaapzak en matras ineen, uitrolt onder de duizenden sterren aan de hemel van de Outback!

Dag 3
Over de beroemde Oodnadatta Track door de woestijn volg je de historische route van de kamelen karavanen en de oude Ghan Railway. Bezoek het outback stadje Marree, en het nabij gelegen Arabunna Aboriginal Centre, de dingo fence en een reusachtig zoutmeer Lake Eyre. Na een stop bij een bizarre warmwaterbron midden in de vlakte arriveer je op de privé kampeerplaats in de wildernis van de Outback.

Dag 4
In de ochtend bezoek je de unieke en zeer afgelegen outbackpub van het plaatsje William Creek (6 inwoners). Hierna volg je de Ooodnadatta track naar Coober Pedy, de belangrijkste opaal vindplaats ter wereld. Bezoek een ondergrondse mijn, zoek zelf naar opaal en ontmoet de inwoners die in hun ondergrondse huizen wonen!

Dag 5
Deze dag ontdek je één van de meest afgelegen gebieden in Australië, de Painted en Simpson Desert met z'n rode zandduinen. In de winter kun je zwemmen in de warmwaterbronnen van Dalhousie Springs (winter: mei t/m september) of bij de Eringa Waterhole (zomer: oktober t/m april). De reis gaat nog dieper de Outback in, tot het geografische hart van Australië: Lamberts Centre. Deze tour is de enige die dit bijzondere gebeid bezoekt. Je zult hier geen andere reisorganisaties tegenkomen

Dag 6 en 7
Vanaf de Simpson Desert reis je naar Uluru (Ayers Rock). Uiteraard ben je op tijd voor de legendarische zonsondergang. De volgende dagen ga je een wandeling rondom de rots maken en zie je de heilige plaatsen in de grotten aan de voet van de rots, enkele zijn toegankelijk. De klim naar de top van de rots wordt afgeraden uit respect voor de tradities van het Anangu volk. Je bezoekt ook Kata Tjuta (de Olga's), een bizarre verzameling rotsformaties, voor een wandeling door de Valley of Winds. Overnachting in de buurt van Kings Canyon.

Dag 8
In Kings Canyon maak je een wandeling van zo'n drie uur langs de duizelingwekkende steile wanden van deze kloof, langs nog meer vreemde rotsformaties en uiteindelijk naar The Garden of Eden. S ’avonds wordt het kamp opgezet bij de rode woestijn duinen en tussen de wilde paarden.

Dag 9
Voor de 4WD fans is vandaag een goede dag. Via de Mereenie Loop zandweg kom je bij een meteoriet krater: Gosse Bluff. De volgende rit in Finke Gorge National Park is een van de meest spectaculaire routes van de tour, en Palm Valley een van de meest indrukwekkende plekken in centraal Australië. Geniet s ’avonds van de spectaculaire zonsondergang na een wandeling op de Kalaranga heuvels.

Dag 10
Vandaag is het einde van de tour aangebroken. De laatste uren spendeer je in het adembenemende West Macdonnel Ranges National Park. Geniet nog van een frisse duik in een van de Waterholes voordat je weer terug reist naar Alice Springs. Nu kan je echt zeggen dat je de Australische outback hebt gezien!


Inbegrepen

Vervoer 4x4 en gids
overnachtingen in swags in de openlucht
alle maaltijden
pick-up vanaf je accommodatie

Niet inbegrepen

Entreegelden Nationale Parken
bijdragen aan Aboriginal Comunities en overige entreegelden worden betaald uit een ter plaatse af te rekenen pot van A$ 200 p.p.
Slaapzak is niet inbegrepen


Bijzonderheden

Dit is een actieve tour voor de fitte avonturier. Je overnacht 6 x in bushcamps zonder faciliteiten en 3 x op een gewone camping. Je slaapt in swags: typisch Australische slaapzak en matras ineen.

Kleine groep van maximaal 13 personen


Foto's
groepsreis australie adelaide
groepsreis australie adelaide
groepsreis australie adelaide
groepsreis australie adelaide
groepsreis australie adelaide
groepsreis australie adelaide
groepsreis australie adelaide
groepsreis australie adelaide
groepsreis australie adelaide
groepsreis australie adelaide
groepsreis australie adelaide
groepsreis australie adelaide

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland