australie groepsreis
Stel je eigen reis samen met onze kortere groepsreizen (bouwstenen) en vraag een offerte aan.
australie met kinderen
Bij onze groepsreizen zijn er leuk optionele extra's onderweg (ook voor kinderen).
australie dieren
Er zijn veel plekken waar je de bijzondere reptielen van het land (veilig) kunt bewonderen.
australie groepsreis
Voor sommige gebieden is een georganiseerde groepsreis aan te raden boven eigen vervoer.

Tours Australië


Groepsreizen, rondreizen en dagexcursies

 

Als Australië specialist hebben wij een groot aanbod van dagexcursies, korte groepsreizen van enkele dagen ('bouwstenen' die in te passen zijn in je eigen samen te stellen reis) maar ook complete rondreizen van enkele weken.


Wat voor type reis?

We hebben de groepsreizen op deze site is ingedeeld in 3 typen, zodat je snel kunt zien om wat voor soort reis het gaat.

Excursies
(reisduur 1/2 tot 1 dag)

We hebben een aantal bijzondere excursies geselecteerd die je reis compleet maken en waarbij vooraf boeken is aan te raden.

Tours
(reisduur 2 tot 14 dagen)

Meerdaagse groepsreizen die je los kunt boeken of kunt inbouwen in je zelf samen te stellen rondreis. Deze tours gaan meestal naar gebieden waar je zelf minder gemakkelijk iets organiseert.

Complete rondreis
(reisduur 14+ dagen)

Langere groepsreizen voor een complete rondreis door Australië.

Bij de beschrijving van de reis zelf staan nog meer details, o.a. over de zwaarte van de reis, aangegeven.


Categorieën Reizen


tours australie basic

Deze reizen geven een goede indruk van het gebied zonder extra luxe. De basic reizen zijn een voordelige keuze met eenvoudige accommodaties, waarbij je een kamer deelt met andere reizigers of kampeert in eenvoudige tenten of indien gewenst in zgn. swags, in de open lucht. Het vervoer is vaak een minibus met een wat grotere groep: meestal 21 tot 24 deelnemers. Over het algemeen trekken deze reizen een wat jonger publiek aan, maar zijn geschikt voor iedereen die young at heart is.


tours australie explore

De Explore reizen richten zich op de reiziger die een meer complete reis zoekt met een gemiddeld niveau aan comfort. Dit uit zich in het gebruik van eenvoudige tot middenklasse accommodaties, met een optie voor 1- of 2-persoonskamers. Bij een kampeerreis zijn er permanente tentenkampen met ruime tenten, vaak met een bed of stretcher. De groepen zijn over het algemeen wat kleiner (meestal 6 tot 16 deelnemers) en er wordt regelmatig gebruik gemaakt van een 4WD voertuig zodat ook de meer afgelegen gebieden bezocht kunnen worden.


tours australie comfort

Ben je op zoek naar een comfortabel avontuur? Dan zijn de comfort reizen een juiste keuze. Bij deze reizen wordt gebruik gemaakt van bijzondere accommodaties, van middenklasse tot luxe, met douche en toilet op de kamer. Bij een kampeerreis zijn er ruime permanente tenten, met een houten vloer, echte bedden met beddengoed, soms stretchers, vaak is er verlichting in de tent. Het vervoer is comfortabel, met goede stoelen en airconditioning. Je kunt van de gidsen wat extra's verwachten, zoals een specialisatie in natuur of cultuur.


tours australie camping

Overnachtingen bij deze groepsreizen zijn (voornamelijk) op basis van kamperen. Dat is meestal op campings met goede faciliteiten waarbij de reisorganisatie een eigen privé gedeelte heeft. Bij een enkele basic tour overnacht je soms in een bushcamp, dat wil zeggen dat er minimale faciliteiten zijn, maar dat de wildernis ervaring des te groter is! De 2-persoonstenten variëren van permanente tenten met een houten vloer en echte bedden (comfort en explore reizen) tot eenvoudige koepeltenten met slaapmatrassen (basic reizen). Zie verder de beschrijving bij de reis zelf.


tours australie hotel hostel

Overnachtingen bij deze groepsreizen zijn (voornamelijk) in hotels, hostels of cabins. Afhankelijk van het type reis kan de accommodatie variëren van een gedeelde 4- tot 8-persoonskamer of een eigen 1- of 2-persoonskamer met toilet en douche. Zie verder de beschrijving bij de reis zelf.


tours australie eco certified

Het eco-certificaat houdt in dat de touroperators voldoen aan vastgestelde voorwaarden m.b.t. duurzame bedrijfsvoering. Walkabout hecht waarde aan dit Eco keurmerk en houdt actief rekening met het wel (of niet) hebben van een dergelijke certificatie door de uitvoerende touroperator*.

Omdat wij ervan uitgaan dat dit ook voor jou medebepalend kan zijn voor de keuze van een bepaalde reis, hebben we het Eco logo geplaatst bij de reizen die uitgevoerd worden door Eco-certified touroperators.

*) Het niet-hebben van een dergelijke certificatie betekent overigens niet dat de touroperator geen duurzaam beleid voert. Lidmaatschap/deelname aan dit keurmerk is in Australië niet verplicht; het kan voor sommige (bijv. kleinere, plaatselijke) organisaties te ingewikkeld of te kostbaar zijn om mee te doen aan dit keurmerk.


Meer keus?


australië_kamperen

Als Australië specialist is ons aanbod van korte en langere groepsreizen groot!

Op deze website staat een selectie uit ons aanbod. Mocht je iets zoeken of heb je specifieke interesses en kun je het niet vinden op deze site: geef ons een belletje of stuur een email.naar alle tours


Goede touroperators en niet te massaal

Arno


Naar klantervaringen

reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken