australie
Van City naar Outback hotel, stel je eigen ROADTRIP samen en vraag een offerte aan!
australie
Al 50.000+ jaar bewonen Aborigines het land, ervaar hun idee over de DREAMTIME.
australie
De FASCINERENDE DIEREN van het land zullen je verbazen...
australie
Bij onze SELF-DRIVES hebben we de leukste routes en goede hotels onderweg al voor je uitgezocht.

Klantervaringen reizen Australië en Nieuw-Zeeland


Hieronder vind je beoordelingen voor en door onze klanten van vakanties en reizen in Australië en Nieuw-Zeeland. Reizigers geven beoordelingen van hotels, camper- of autohuur, algehele planning of bijzonderheden die zij te melden hebben. De foto's zijn tevens door onze klanten ingestuurd, dank daarvoor!

2019


SUPER LEUKE EN AFWISSELENDE VAKANTIE
AUSTRALIË | AUGUSTUS 2019

australie oostkust reis ervaring

Hoi Wenneke,

We hebben genoten van onze reis in Australië afgelopen maand! De tijd ging veel te snel voorbij.

We begonnen in Sydney, waar we in 4 dagen veel gezien hebben in en rondom de mooie stad. Daarna hebben we onze campervan bij Britz opgehaald en die beviel ons heel erg goed! We zijn in 24 dagen langs de oostkust van Sydney naar Cairns gereden. Onderweg is er zo veel moois te zien. De vele stranden met mooie zonsondergangen deden het goed. De lucht kleurt heel mooi roze en paars als de zon ondergaat.

Bij onze eerste stop in Port Stephen's hebben we een quad tour gedaan in de zandduinen, wat heel gaaf was. Hierna kwamen we langs Byron Bay, wat naar onze mening een beetje te populair is geworden. We hoorden hier en daar dat Brisbane niet echt de moeite waard is om naartoe te gaan, maar wij vonden het een leuke stad. Mooie skyline en leuke plekjes, zoals Southbank en de Botanic Gardens. Je bent wel snel door de stad heen, maar we hadden het zeker niet over willen slaan! Via Glass House Mountains, waar je bij een aantal mooie uitzichtpunten kunt stoppen, reden we naar Noosa. Dit vonden wij een hele leuke plek en hier zijn we dan ook wat langer blijven hangen, voor de mooie stranden en voor de looproutes door het Nationaal Park en langs de kust.

Na ons verblijf in Noosa hadden we twee lange reisdagen voor de boeg richting Airlie Beach. Hier hebben we het erg naar ons zin gehad, met als hoogtepunt onze Skydive! Ook hebben we vanuit Airlie Beach een tour naar de Whitsunday Islands gedaan, waar je prachtig wit zand met helder blauw water ziet en waar je heel mooi kunt snorkelen bij het Great Barrier Reef. Vanuit Townsville zijn we met de ferry naar Magnetic Island gevaren. Hier hebben we de Forts Walk gelopen en een koala met baby gespot! Horseshoe bay op het eiland is een goed strand om te zwemmen of lekker van de zon te genieten. Tussen Townsville en Mission Beach, liggen de Jourama Falls. Wij vonden dit een mooie stop en hebben de walk gedaan naar het uitzichtpunt. Tijdens de walk kom je een bordje tegen om naar de Rock Pools af te slaan, wat zeker de moeite waard is om te doen. Hier kom je langs verschillende plekken om te zwemmen en kan je zelf bepalen hoe ver je wil lopen / klimmen naar het volgende 'zwembadje'. Mission Beach heeft een prachtig lang palmbomenstrand.

Het laatste stukje van de reis brengen we door in de omgeving van Cairns. De stad zelf is niet zo speciaal, dus we hadden besloten om te verblijven in Palm Cove. Wederom een mooi strand en een leuk klein centrum aan de kust. Vanuit Palm Cove zijn we een dag naar Port Douglas geweest, ongeveer 40 minuten rijden, grotendeels langs de kust met heel mooi uitzicht over het water en op de verschillende stranden / rotsen. Port Douglas vonden wij een gezellige plaats, met een lange winkelstraat en genoeg keuze om te eten. We hebben ook een dag door Atherton Tablelands gereden, waar we verschillende watervallen hebben gezien.

Dit was een super leuke en afwisselende vakantie! De camper vonden we geweldig, waar we 3300 kilometer mee gereden hebben en op 13 campings mee hebben gestaan. Van Sydney tot aan Brisbane was het nog erg rustig op de camping in deze periode, maar vanaf Noosa moesten we de campings wel echt vooruit gaan boeken. Het was druk met Australiërs die in het zuiden wonen en in de winter naar Tropical Queensland rijden met de caravan. Eigenlijk hadden we nog wel iets langer willen blijven, om ook wat meer het binnenland in te rijden. Dit bewaren we voor de volgende keer, samen met de 4WD die ons ook wel heel gaaf lijkt om te huren!

We hebben genoten, dank jullie wel voor het organiseren van onze reis.

Met vriendelijke groet,
Jeroen en Cheryl

australie oostkust reis ervaring

FANTASTISCHE REIS
NIEUW-ZEELAND | JULI 2019

nieuwzeeland reis ervaring

Beste Martien,

We hebben een hele mooie reis gemaakt en hebben genoten van Nieuw-Zeeland. Jullie hadden voor ons de basis geboekt en daar zijn we erg tevreden over. De vluchten zijn prima verlopen, goede service van Cathay Pacific. Gelukkig is nergens onze handbagage gewogen, want die 7 kg daar gingen we toch ruim overheen.

We zijn erg tevreden over het hotel in Hong Kong, echt fijn dat het zo centraal gelegen was en dat we overal makkelijk naar toe konden lopen. Prima kamer en vriendelijke mensen. Ook het hotel in Auckland was prima, opnieuw heel centraal gelegen, restaurants waren makkelijk aan te lopen.

Makkelijk was ook dat de auto verhuur de straat achter het hotel was. Ook de autohuur ging allemaal vlot en we zijn erg tevreden over de auto. Dat is echt een fijne auto om mee rond te reizen. Hij zat wel goed vol met alle kampeerspullen, het paste allemaal net.

Nieuw-Zeeland is een makkelijk land om rond te reizen, alles staat goed aangegeven en de mensen zijn erg behulpzaam. Ook campings, hotels en excursies zijn makkelijk te boeken onderweg.

Uiteindelijk zijn we 2 weken op het Noorder eiland geweest en 5 weken op het Zuider eiland. We hebben lekker weer gehad, eigenlijk veel beter dan we verwacht hadden. De storm die 24 en 25 maart over de westkust trok hebben we ook goed doorstaan.

We hadden voor 3 nachten een hotel geboekt in Fox glacier en zodoende waren we net op tijd de brug overgestoken bij Fransz Jozef voordat die instortte. We hebben heel veel gewandeld, maar ook een kajak tocht gedaan en een heli hike.

We hebben veel mooie foto's kunnen maken en we zijn nog druk bezig met uitzoeken hiervan, maar een paar willen we toch graag meesturen. Zomaar willekeurig gekozen.

Nogmaals bedankt voor jullie hulp bij het uitzoeken en boeken van de reis en de prettige manier waarop dat verlopen is. Wij kunnen terugkijken op een fantastische reis en daar zijn we erg blij om.

Met vriendelijke groeten,
Martin en Linda

nieuwzeeland reis ervaring

Kennis van aanbod en vooral veel gemak!
AUSTRALIË | JUNI 2019

australie reis ervaring

Hoi Michael,

We zijn voor een maand naar Australië gegaan. We hadden een aantal redelijk vastomlijnde plannen: bezoeken van vrienden in Brisbane en Fremantle, zeilen op de Whitsundays en zwemmen met walvishaaien bij Ningaloo Reef en voor de rest zouden we ter plekke zien waar we terecht zouden komen.

Een volledig georganiseerde reis was dus niets voor ons, maar we wilden wel graag een aantal onderdelen van te voren regelen. Dit is niet ons eerste bezoek aan Australië en net als de vorige keren hebben we onze reis weer via Walkabout geboekt. Dit betekent gunstige prijzen voor de tickets en autohuur, kennis van het aanbod van excursies en vooral veel gemak.

We hebben met onze vrienden gekampeerd bij Agnes Waters, gezeild en gesnorkeld op de Whitsundays en een paar dagen gerelaxed - en een koala gezien - op Magnetic Island. Vervolgens zijn we van Cairns naar Perth gevolgen en zijn we aan de Westkust verder gegaan. Eerst een paar dagen bij vrienden in Fremantle en daarna door richting Exmouth om te zwemmen/snorkelen met de walvishaaien. Na Exmouth zijn we naar Karijini Nationaal Park gegaan waar je prachtig kunt wandelen door de verschillende gorges.

We hebben de vakantie afgesloten in Coral Bay, hier kun je zo vanaf de kant het water in lopen om te gaan snorkelen in kraakhelder water. Als afsluiting hebben we daar nog een duiktrip geboekt: een ochtendduik en een middagduik en tussendoor gingen we nog op zoek naar manta rays, waar we ook mee hebben gesnorkeld.

Kort samengevat: het was weer een geweldige vakantie!

Bedankt voor alles en tot de volgende keer!

Groeten,
Monica en Cristian

australie reis ervaring

Tasmanië was grootste verrassing
AUSTRALIË | MEI 2019

tasmanie reis ervaring

Beste Michael,

Hierbij mijn ervaringen met de Tasmanië reis van 13 tot 18 maart 2019.

Van mijn totale reis (Singapore, het vaste land van Australië, Fiji en Tasmanië) was Tasmanië de grootste verrassing. Vanaf het moment dat wij in Hobart vertrokken tot het moment dat we daar weer terugkwamen, heb ik genoten. Vrijwel heel Tasmanië hebben we doorkruist. De diversiteit is enorm, de omgeving schitterend en de nationale parken prachtig.

We zijn door regenwouden gelopen, bergen en zandduinen beklommen, watervallen en mooie uitzichten gezien, gezwommen in de Pacific, eindeloos naar buiten kijken tijdens de busreis.

Onze gids/chauffeur Evan heeft er een superreis van gemaakt met zijn kennis van de natuur, van de geschiedenis van ‘Van Diemen’s Land’, zoals het vroeger zo mooi heette, en dieren in het wild gespot zoals de wombats (absoluut favoriet), de echidna’s, de pademelons.

Daarbij een leuke internationale groep, 9 in totaal met Amerikanen, Australiërs en Europeanen, jong en oud, samen- en alleenreizenden; dat is natuurlijk mazzel.

De hostels waren verbazend goed; schoon, rustig, en de medewerkers makkelijk en relaxed en soms bijzondere karakters: onze kennismaking met ‘Bumpy’ van Backpackers Strahan was onvergetelijk.

In de bijlage ook een aantal foto’s; het was moeilijk een keuze te maken uit zoveel moois ...

Dank voor een schitterende reis!

Vriendelijke groet,
Ali

tasmanie reis ervaring

Prachtige Routes!
NIEUW-ZEELAND | april 2019

nieuw-zeeland reiservaring

Beste Wenneke,

Leo en ik zijn nu bijna een week thuis en kijken terug op een onvergetelijke reis. Dank voor de supergoede organisatie. Drie weken is te kort, maar alles klopte: de afwisseling in accomodaties was leuk, afstanden waren steeds goed te doen. We hebben prachtige routes gereden.

De drie overnachtingen in the Shady rest in Takaka en het verblijf in Springwaterslodge bij Rotorua blijven het meest bij. Het eenvoudige motel in Omarama was ook super. Heel gastvrij, ingesteld op fietsers, omdat het ook goed ligt voor de Alps 2 Ocean route. We hebben daar ook een dag mooi gefietst. Leuk dat we op een aantal plekken ook zelf konden koken.

De excursie naar Milfordsound en de Elmslife tour waren heel geslaagd. Leuke gidsen die veel wisten over de flora en fauna. Heel handig dat het hotel in Wellington dichtbij de studenten kamer van Esther lag.

We hadden een mooie dag om de Tongariro crossing te lopen. Toeristisch, maar desalniettemin heel vet om gedaan te hebben.

Veel vriendelijke mensen ontmoet.

Nogmaals dank voor de geweldige tour. We hebben enorm genoten.

Hartelijke groet,
Leo en Elma en vanuit Wellington ook van Esther

nieuw-zeeland reiservaring

5000km Nieuw Zeeland + Langkawi
NIEUW-ZEELAND | maart 2019

nieuw-zeeland reiservaring

Hallo Michael,

Dank jullie wel voor onze mooi verzorgde vakantie. Alles klopte!

We hebben genoten van onze tijd in Nieuw Zeeland. Alle activiteiten welke op de bucketlist stonden zijn afgevinkt. Rafting over the shotoverriver in Queenstown, de Siberia Experience, zeekayakken bij Abel Tasman, whalewatching, White Island en parasailen in the Bay of Islands. Ik heb een paar foto's bijgevoegd van de avonturen. We besparen jullie de 900 foto's en uren aan filmpjes :-).

Na de avonturen en 5000km in Nieuw Zeeland zijn we naar onze relax bestemming gevlogen. Langkawi! Heerlijk verblijf en een fijne kamer. Veel leuke en minder leuke aapjes in het resort en natuurlijk de bekende varaan. Die we bij het zwembad hebben gespot.

We hebben een heerlijke vakantie gehad!! Dank je wel voor al je goede zorgen en samenstellen van onze reis. Top gedaan!

Groeten en zeker tot ziens (als we in de toekomst naar Australië gaan)

Arjan en Chosita


Elke dag was een beleving!
NIEUW-ZEELAND | FEBRUARI 2019

nieuw-zeeland reiservaring

Beste Bruce en teamleden van Walkabout,

Onze reis naar New Zealand, vijf en een halve week lang, is fantastisch geweest! Alles was tot in de puntjes verzorgd en uitstekend geregeld. Met Singapore Air Lines gevlogen wat ons zeer goed is bevallen. Ook de huurauto van Go Rentals was top.

Na aankomst in Christchurch zijn we begonnen aan onze rondreis naar Twizel, Queenstown, Milford Sound Overnight Cruise, Te Anau, Wanaka, Fox Glacier, Grymouth, Kaikoura en Picton op het Zuidereiland. In Twizel The Lord of de Rings Tour gedaan en ook zijn we naar Stewart Island geweest.

In Queenstown de Tandem Paragliding gedaan, welke tot drie keer werd geannuleerd vanwege de harde wind, maar uiteindelijk toch is door gegaan. Zeer tevreden over het contact met het team SkyTrek die deze Paragliding organiseert.

Ook de Swing van Shotover Canyon Swing is voor mij (Fred) een uitdaging geweest welke ik ben aangegaan, een geweldige kick! We hebben ruim een uur gewandeld op Fox Glacier, wat een geweldige ervaring is geweest en door Alpine Guides Fox Glacier wordt georganiseerd. De Pancake Rocks hebben we ook niet overgeslagen, prachtig om te zien.

In Kaikoura de Whale Watch tour gedaan waar we drie walvissen en meerdere dolfijnen hebben gezien. Ook gewandeld van de B&B The Point naar een zeehondenkolonie op het uiterste puntje van de peninsula, waar we veel zeehonden hebben gezien.

Van Picton met de boot over naar het Noordereiland, naar de hoofstad Wellington. Napier, Gisborne, Whakatane, Thames en Auckland waren de hoogtepunten op het Noordereiland. Bij Whakatane naar White Island geweest met Peejay’s, een geweldige ervaring om op een actieve vulkaan te lopen. De boottocht er naar toe was ook fantastisch door o.a. het zien van heel veel dolfijnen die regelmatig uit het water sprongen.

Ook de Hobbiton Movie Set Tour was een aanrader, heel leuk om te zien hoe dat is gemaakt. Elke dag was opnieuw beleving! We hebben ook musea “Quake City” in Christchurch, “Kaikoura museum”, Te Papa in Wellington” en een theaterbezoek gedaan. En we hebben werkelijk heel veel gezien van de prachtige natuur van het land.

Een reis om nooit meer te vergeten …

Heel veel dank voor de perfect georganiseerde reis door het team van Walkabout,

Fred en Gerda


Onvergetelijke reis!
NIEUW-ZEELAND | FEBRUARI 2019

nieuw-zeeland reiservaring

Dag Wenneke,

Gisteren zijn we thuisgekomen van een prachtige reis naar Nieuw-Zeeland. De eerste 2 weken hebben we volledig ontspannen kunnen genieten van een door jullie verzorgde vakantie over het Zuidereiland. De accommodaties waren zeer aangenaam en goed uitgekozen. De vlucht, het transithotel, de autohuur en binnenlandse vlucht waren super geregeld. De laatste 2 weken bij mijn zus waren ook fantastisch. De terugreis met een stopover in Singapore was een ware belevenis.

Ontzettend bedankt voor jullie bijdrage aan deze onvergetelijke reis. Een volgende keer zullen we zeker weer via jullie boeken en ook onze familie en vrienden zullen we jullie bedrijf van harte aanraden.

Hartelijke groet en tot een volgende keer!
(Uiteraard ook namens de andere deelnemers)

Johanna - Professional Organizer


Volgende week bespreken we onze volgende reis!
AUSTRALIË | JANUARI 2019

australie reiservaring

Hallo Martien,

We zijn 6 weken lang door Australie getrokken. De start was in Singapore, wat een mooie schone stad is dat. Doorgevlogen naar Brisbane waar we een dag later werden opgehaald door familie die in de buurt van Noosa woont. Daar hebben we een paar dagen gelogeerd. Kondalilla Falls is echt een aanrader!

Vanaf vliegveld Sunshine Coast gevlogen naar Sydney. Daar hebben we vanuit een hotel in Oxford Street de stad bekeken. Ook samen met familie over Gap Bluff gelopen in Sydney Harbour National Park. Geweldig mooi! Van Sydney door naar Melbourne. We hadden een auto gehuurd en kregen zelfs een upgrade naar een mooie Mitsubishi Outlander. We reden daarmee over de Great Ocean Road en door naar de Grampians. In Apollo Bay hadden we een appartement hoog op een heuvel bereikbaar via een best steile en enge weg. Als ik alleen was geweest was ik beneden aan de kust gebleven, doodeng was die weg. Wel prachtig uitzicht en gelukkig elektrische dekens:-) In de Grampians hadden we een hutje waaromheen de kangoeroes liepen, zijn we natuurlijk naar de MacKenzie Falls gegaan en de Balconies. Terug naar de stad Melbourne waar we de Arcades and Laneways bezocht hebben. En de Street Art bekeken hebben, waar we ook nog een bijzondere bruiloft zagen.

Gevlogen naar Adelaide waar we via Apollo een prima camper gehuurd hebben. Alleen het matras was waardeloos. We hebben Flinders Ranges bezocht en we vonden de Sacred Canyon echt het allermooiste. Terug via Barossa Valley (wijnvallei met bezoek aan Jacobs Creek) en Hahndorf (typisch Duits Luthers stadje) naar Adelaide.

Daar stapten we op de Ghan. Een zeer luxe trein die ons in ruim 2,5 dag naar Darwin zou brengen. Wij mochten er 17 uur langer van genieten omdat de trein voor ons panne had. Dat betekende dat onze zonsopkomst in Marla niet doorging maar daarvoor in de plaats hadden we Bonfire in Manguri. De excursie in Alice Springs werd ingekort. We hebben wel the Telegraph Station bekeken (daar waar Alice Springs begon) en de School of the Air. De bootreis in Katherine ging niet door. Maar we hadden wel een extra nacht in de trein en werden financieel gecompenseerd. Wat een fantastische reis, zoveel luxe en comfort, maar ook een geweldige service. Nu nog de Indian Pacific!

Na een nachtje in Darwin verder met weer een andere camper naar Kakadu. We maakten een dagtocht naar het bijzondere Arnhemland, waar we rondgeleid werden door een Aboriginal gids die ons van alles over de cultuur kon vertellen. De volgende dag een boottocht gemaakt over de East Alligator River waar we natuurlijk veel krokodillen hebben gezien.

Jim Jim Falls konden we bezoeken, de Twin Falls waren gesloten. Gelukkig hadden we een 4wd camper dus we konden verder overal komen. Helaas was alleen de koelkast met 2 simpele schroefjes bevestigd dus die viel kapot op de grond. Zonde van alle boodschappen die er in zaten. Gelukkig kon hij de volgende dag in Katherine gemaakt worden. In Katherine hebben we zelf maar de boottocht gemaakt die we anders met de Ghan gedaan hebben. Nu deden we hem wel extra uitgebreid, we hebben er namelijk ook gezwommen!

Door naar Litchfield waar we prachtige watervallen en eindeloos veel termietenheuvels gezien hebben. In Darwin de camper weer ingeleverd en terug naar huis via Singapore! Volgende keer willen we daar naar het zwembad op het Marina Sands Bay Hotel!

Nog wat algemene puntjes. De hotels waren doorgaans op een uitstekende plek maar konden wel wat renovatie gebruiken. Bij het Novotel in Darwin vonden ze het nodig om onder ons raam een feest voor externen te geven. Een volgende keer willen we iets meer rust inbouwen. Wat we niet wisten is als je via Singapore Airlines boekt en binnenlandse vluchten via Virgin boekt, je ook bij Virgin 30 kilo pp mag meenemen.

Walkabout heeft de reis verder uitstekend voor ons voorbereid en als we al iets hadden gaven ze heel snel reactie. Volgende week hebben we weer een afspraak bij hen voor onze volgende reis! Dan willen we onder andere de Great Central Road gaan doen.

Groet,
Linda en Marco

australie reiservaring

Bedankt voor hele leuk vakantie!
AUSTRALIË | JANUARI 2019

australie reiservaring

Hoi Wenneke,

We zijn nu iets meer dan een week thuis en hebben een hele leuk vakantie gehad mede door jouw toedoen. Helaas was het weer waardeloos maar dat mocht de pret niet drukken. Na Sydney en de cruise begonnen we aan jouw georganiseerde deel en daarvoor willen we je bedanken. Zeer goed geregeld qua tijd, vluchten, locaties en aanbevelingen. De safari was top. Leuke groep mensen die daar de boel leiden en een aanrader om te doen. De ballonvaart was ook een van de hoogte punten. Verder hebben we weinig zon gehad en toevallig waren alle excursies bij mooi weer. Veel regen, wind, stomen, cyclonen en Tyfoons meegemaakt dus dat was ook wel speciaal.

Bedankt namens Etienne en Sander

 






reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland