australie
Van City naar Outback hotel, stel je eigen ROADTRIP samen en vraag een offerte aan!
australie
Al 50.000+ jaar bewonen Aborigines het land, ervaar hun idee over de DREAMTIME.
australie
De FASCINERENDE DIEREN van het land zullen je verbazen...
australie
Bij onze SELF-DRIVES hebben we de leukste routes en goede hotels onderweg al voor je uitgezocht.

Klantervaringen reizen Australië en Nieuw Zeeland


Hieronder vind je beoordelingen voor en door onze klanten van vakanties en reizen in Australië en Nieuw Zeeland. Reizigers geven beoordelingen van hotels, camper- of autohuur, algehele planning of bijzonderheden die zij te melden hebben. De foto's zijn tevens door onze klanten ingestuurd, dank daarvoor!

2018

We gaan zeker nog een keer!
AUSTRALIË & NIEUW ZEELAND | NOVEMBER 2018

australie nieuwzeeland reis review

Beste Michael,

Zaterdag thuis gekomen van onze 5 weken durende trip naar Australië en Nieuw Zeeland. Het is niet in een paar woorden samen te vatten hoe deze reis voor ons is geweest. Vele hoogtepunten regen zich dag in dag uit aaneen!

Prachtig was natuurlijk het weerzien met onze zoon en schoondochter in Sydney! De volgende ochtend werden we door hun getrakteerd op een rondvlucht met een watervliegtuig boven Sydney. Haast onwerkelijk dat je dat prachtige Opera House met eigen ogen kunt bekijken.

Daarna een outdoor weekend kamperen in de Blue Mountains waar de kangoeroes over het terrein sprongen.

Na een gezellige week Sydney doorgevlogen naar Nieuw Zeeland. Vanuit Auckland met een camper in 4 weken het Noorder-en Zuidereiland verkent. De Bay of Islands, Hotwater Beach, Rotorua, Tongariro hike, Wellington, Abel Tasman National Park, Pancake Rocks, Heli hike Franz Josefglacier, Wanaka, Queenstown, Te Anau, Milford Sound. Een "simpele" opsomming van punten die we hebben aangedaan.

Een ding weten we nu al........we gaan er nog een keer heen, nog zoveel moois niet gezien!

Mede dankzij jullie professionele, goede aanpak. Het meedenken en het vertalen van onze wensen naar een mooi reisschema heeft zeker bijgedragen aan het volledig slagen van deze reis. Onze hartelijke dank daarvoor.

Onze positieve verhalen over jullie bedrijf heeft er al toe geleid dat onze oudste zoon inmiddels ook al bij jullie een reis heeft geboekt naar Australië en Nieuw Zeeland, zij gaan in juli 2019 down under!

Ook in de toekomst zullen wij Walkabout aanbevelen bij vrienden en familie die de plannen opvatten om naar Australië en Nieuw Zeeland te gaan.

Nogmaals onze hartelijke dank.

Hartelijke groet,

Ton en Elly

australie reis review

Alles was super geregeld!
AUSTRALIË | OKTOBER 2018

australie reis review

Beste Inge, Bruce en team van Walkabout!

Wat een geweldige reis hebben wij gemaakt! We zijn inmiddels al weer een tijdje thuis, maar kunnen nagenieten van alles wat we gezien en beleefd hebben. Alles was super geregeld! Dank daarvoor!

In verband met een vertraagde vlucht kwamen wij helaas een dag later aan in Sydney, maar na wat opfrissen zijn we deze mooie stad gaan verkennen. De vlucht naar Darwin verliep zonder problemen en ook de camperhuur ging prima.

Wat hebben we een mooie rondreis in the Northern Territory gemaakt. Lichtfield, Nitmuluk, Kakadu waren geweldige parken. Ook de geboekte excursies (het kanoën in Katherine Gorge en de Yellow Waters Cruise in Kakadu National Park) waren geweldig!

De vlucht van Darwin naar Brisbane verliep ook weer zonder problemen. Daar wederom een camper opgehaald en daarna een mooie route gereden naar Daintree National Park (Cape Tribulation Camping). De Ocean Rafting tour bij de Whitsunday Islands was super! Eerst geweldig snorkelen in het Great Barrier Reef, daarna een bezoek aan Whitehaven Beach en onderweg ook nog een walvis spotten.

In Cape Tribulation hadden we een mooie plek direct met doorgang naar het mooie strand. Als afsluiter verbleven we een aantal dagen op Fritzroy Island. Fijn om even rustig te genieten van alle belevenissen. Op de terugweg naar Nederland hebben we een stopover gemaakt in Hong Kong.

Bedankt!

Groetjes, Edwin, Bernadet, Bas, Jorn en Mart

australie reis review

Wat een mooie reis!
AUSTRALIË | SEPTEMBER 2018

australie reis review

Hallo Wenneke,

Wat heb jij een mooie reis gemaakt voor ons. Alles was uitstekend geregeld.

Alle hotels die we hebben gehad waren uitstekend. Het hotel in Arlie Beach was in juni net heropend na de tyfoon Debbie van vorig jaar. Alles was nieuw. Helaas op de avond van vertrek naar Cairns is er op onze etage een waterleidingbuis gesprongen. Het water liep in onze hotelkamer onder de deur door. ’S avonds om 22:30 evacuatie naar een hogere verdieping.

De eerste dag in Melbourne op onze dagtrip koala’s en kangoeroes in het wild was direct een hoogtepunt. We zagen de koala's in de bomen. Kangoeroes en emoes liepen in onze buurt. We hebben genoten.The Great Ocean Road was een leuke dagtocht. Met als een hoogtepunt een helikopter vlucht boven de Twelve Apostles.

In Sydney hebben we walvissen gezien. De wandeling van Watson Bay naar Bondi Beach was een mooie wandeling met prachtige uitzichten. In de Rocks hebben we nog geshopt. Een didgeridoo, boemerangs en aboriginal schilderijen en andere leuke dingen hebben we naar huis laten sturen.

De drie daagse Red Centre safari vanuit Alice Springs was fantastisch. De zonsondergang en zonsopgang bij de Uluru was geweldig. Mooie verschillende kleuren. Wandeling bij de King Canyon was heel erg leuk. We hadden een hele leuke gids die veel vertelde over de Aboriginal cultuur. Kamperen in een tent met -5 was een koud hoogtepunt. Overdag hebben we een heerlijk temperatuur van 26 graden gehad.

Daarna gingen we naar Darwin daar was het ook 33 tot 36 graden. De vier daagse reis Kakadu, Katherine en Litchfield safari was ook geweldig. Een leuke gids met zijn vriendin. De dagen begonnen vroeg en we hebben heel veel gezien. Gewandeld bij termietenheuvels in Litchfield, gezwommen bij de Wangi watervallen, Maguk (Barramundi Gorge), Edith Falls en bij Florence watervallen. Zonsondergang op de Ubbirr. Een boottocht op de Mary River om krokodillen te spotten. We hebben heel veel krokodillen gezien. Nog een boottocht gehad bij de Katherine Gorge. Heel mooi tussen de hoge rotswanden. In Jibaru hebben we een rondvlucht van een uur gehad boven Kakadu. Het uitzicht was geweldig. We zagen krokodillen, buffalos en het natuur was mooi. Op een nacht hoorden wij een wallibie door de tentenkamp heen huppelen. Ook zagen wij twee dingo’s s‘morgens vroeg bij het tentenkamp. We werden wakker gekrijst door de kakatoos. In Darwin zelf heb ik bij de Crocosaurus Cove nog met twee krokodillen in The Cage of Death gezwommen.

In Brisbane hebben we ‘morgens vroeg de maansverduistering gekeken vanaf 4:45. We hebben een daguitje naar de Australian Zoo gehad. We hebben de zoon van Steve Irwin ontmoet. De tweedaagse reis naar Fraser Island was ook heel erg leuk. Vanaf het strand heel veel walvissen gezien. We zagen ze uit het water springen. Ook dingos gezien. En het rijden over het strand en door het tropisch regenwoud met alleen zandwegen was ook een belevenis. De dagtrip van Lammington Park ging niet door. We hebben zelf een dagtrip geboekt naar Springbrook en Tamborine National Park. We zagen verschillende mooie vogels.

Daarna gingen we naar Arlie Beach. Tweedaagse Whitsunday Sailing op de Waltzing Matilda was heerlijk ontspannend. Mooie stranden, heerlijk water, mooie eilanden en heel fijn snorkelen. Als hoogtepunt sprong er een walvis uit het water. Dicht bij onze boot. Mooie zonsondergang gezien. En slapen op de boot in een baai.

Als laatst gingen we naar Cairns. Een leuk stadje. We hebben in een lagoon gezwommen. Mooie dagtrip met de trein naar Kuranda. En met een glazencabine van de kabelbaan terug. Een dagtrip naar Great Barrier Reef geweest om te snorkelen. Heel veel mooie vissen gezien en koraal.

De Daintree Dreaming dagtour was ook heel erg leuk. Op stap geweest met een aboriginal op het strand op zoek naar vissen en krabben. Ook een pijlstaartrog gevonden. Onze halve dagtocht naar Green Island werd noodgedwongen een hele lange dagtocht. Heidi op de glazenboot en Marije ging snorkelen. Ik heb hele mooie vissen gezien en een hele tijd achter een schildpad gezwommen. Om twaalf uur hadden we elkaar niet gevonden bij de pier. Dus we misten de boot. Om vier uur ging de volgende boot maar helaas omdat het laagste eb was in twintig jaar liep de boot vast in het zand op ongeveer tien meter van de pier. De rotsen en koraal staken allemaal boven het water uit. Een heel mooi gezicht. Vijfkwartier vast gezeten op de boot. Het water steeg alweer en we werden los getrokken door de glazenboot. Een mooi einde van de vakantie.

We willen jou heel erg bedankten voor deze mooie reis. We hebben ons prima gered. We maakten gebruik van openbaar vervoer in Sydney. Ook hebben we in Darwin fietsen gehuurd voor een dag. De gidsen die we hadden op verschillende tours hebben heel veel verteld over de Aboriginal cultuur. Ook hadden we een kleine rondleiding van een Aboriginal vrouw bij de Uluru. Ze vertelde alles over de gebruiksvoorwerpen en voedsel wat ze in de natuur vinden. In Katherine bij de Aboriginal Centre heb ik nog een leuke schilderij gekocht van Manuel. Hij heeft zijn levensverhaal vertelt en ging nog met ons speerwerpen.

Ik, Marije, ga zeker na mijn studie weer naar Australië. Dan wil ik graag de West kant bekijken.

Groetjes, Heidi en Marije

australie reis review

Geweldige en zeer afwisselende reis!
AUSTRALIË | AUGUSTUS 2018

australie reis review

Ha Martien,

Wij zijn weer thuis na een geweldige reis naar Australie.

Gestart in Melbourne, met een trip naar de Great Ocean Road wat prachtig was. Vervolgens van Brisbane naar Cairns met de camper. We hebben zoveel gezien: Van Buderim Park naar Noosa Heads, via Hervey Bay een walvistrip en een dag naar Fraser Island met een 4 WD bus. Gezwommen in Lake Mackenzie en in Eli Creek en over het strand gereden, het wrak gezien en The Pinnacles.Via Agnes Water waar niets te doen was naar Mackay waar we een dag naar National Park Eungella zijn geweest, daar hebben we de Platypus gezien! Vervolgens naar Airlie Beach waar de kinderen zijn gaan sky diven. De volgende dag een trip naar the Whitsunday Islands: Whitehaven Beach met Hill inlet wat sprookjesachtig mooi is en vervolgens zijn we doorgevaren naar Hook island en hebben we gedoken en gesnorkeld, Prachtig!

Door naar Townsville, naar het Billanbong Sanctuary en de volgende dag naar Magnetic Island, waar we fun cars hebben gehuurd en daarmee een deel van het eiland verkend. We hebben daar rock wallabys gezien, 1 met een kleintje in de buidel. Bij het fort een grote spin en onderweg erheen een koala met jong! Een heel leuk eiland met allemaal baaitjes waar je kan zwemmen, grote rotspartijen, heel mooi!

Doorgereden naar Wongalong Beach naast Mission Beach op camping Dunk Island View. Daar weer een duik- en snorkeltrip gedaan, we zijn daar outer reef geweest (Eddy en Bever Reef). De camper ingewisseld voor de huurauto. Een heerlijke grote auto waarmee we naar de eindbestemming Port Douglas reden naar Paradise Links resort. We kregen een upgrade naar 3 slaapkamers en we hadden daardoor een hele mooie villa. Vanuit Port Douglas nog trips gemaakt naar Mossman Gorge en Daintree Rainforest met Cape Tribulation met een krokodillentour op Cooper Creek en een dagje Cairns.

De campings (voornamelijk big 4 en discovery parks) waren prima.

Al met al een heerlijke vakantie. Het was perfect geregeld, de vakantie was zeer afwisselend met heel veel verschillende indrukken.

Jim, Reina en kinderen

australie reis review

Ook onze 4e reis naar Australie weer zo bijzonder
AUSTRALIË | JULI 2018

australie reis review

Beste Michael,

Ook onze 4e reis naar Australie is weer een bijzondere gebeurtenis geworden. Uiteraard vooral omdat we precies op tijd in Sydney arriveerden om de bevalling van onze dochter mee te kunnen maken: ons eerste Australische kleinkind heet Isla Cato en ze groeit als kool. Wij zijn nu ook een beetje Aussies. Heel bijzonder om de eerste twee maanden van haar leven in zo’n grote wereldstad mee te maken.

De organisatie van de reis was weer zoals we inmiddels van Walkabout gewend zijn: perfect. De Australische winter was zonnig en droog en we zwommen zelfs in de Pacific. Onze trip van Sydney naar Brisbane bracht ons ook langs een aantal backpackers-locaties. We kunnen ons voorstellen dat zo’ n leven gedurende enkele maanden bij een backpacker levenslang een fantastische herinnering vormt. Dat was onze reis ook weer!

Dank voor de organisatie en wie weet tot volgend jaar!

Arja en Gerard

Gefeliciteerd met jullie kleinkind, geboren in de wereldstad Sydney!

walkabout reviews


Heel mooi, vele wisselende uitzichten, indrukken en mooie natuur
AUSTRALIË | JUNI 2018


Beste Wenneke,

Hierbij een reactie op onze reis.

Deel 1 was heel mooi, vele wisselende uitzichten, indrukken en mooie natuur.

De dorpen op de Oodnadatta- track stellen, zoals je vermeld had, niet veel voor. De camping in William Creek was goed en het sanitair ook. Dit was bij Oodnadatta wel anders. De Pink Roadhouse is dé toeristische plek aldaar, camping en dorpje zijn aardig vervallen. Daarin tegen hadden we niet verwacht dat het zo mooi zou zijn bij Kings Canyon en verder naar Glen Helen. Achteraf hadden we op sommige plekken wel 2 dagen willen blijven, zoals Flinders Ranges en Kings Canyon.

Deel 2 regio Perth was lekker relaxed, wel weer even wennen aan die drukte en bewegingen, na de Outback.

We zijn hier naar Fremantle South, Bunburry, Margaret River, Hamelin Bay en Pinguin Island geweest.

De campers van Apollo zijn wel toe aan wat update’s. Oude en niet passende gordijntjes en een airco die er de laatste dag mee stopte. Maar verder geen problemen mee gehad.

Dank voor de reis-suggesties, we hebben genoten!

Met vriendelijke groet,

Danny en Caroline

australie reis review

Prima georganiseerde reis
AUSTRALIË | MEI 2018

australie reis review

Hoi Martien en andere medewerkers van Walkabout,

De gehele reis is prima verlopen en onze oprechte complimenten voor dit 'foutloze' parcours.

Na de start in Melbourne met de camper hebben wij Dax opgehaald in Canberra en zijn wij met zijn 3-en naar de Blue Mountains gegaan; vervolgens naar Sydney waar wij de camper hebben ingeleverd en de stad gezien. Dat was een regenachtig gebeuren maar het bezoek aan het Opera House was hardstikke leuk.

Vervolgens zijn wij vanuit Sydney naar Ayers Rock gevlogen en hebben we een fantastische safari meegemaakt met een prima gids: Debbie van Adventure reizen. De natuur, de Aboriginals en hun cultuur, de groep waarmee wij de safari hebben gedaan was super. Individueel hadden wij dit ongetwijfeld minder interessant gevonden daar de gids veel info gaf.

Vervolgens zijn Jan en ik naar Cairns gevlogen waar Gums Roses en Palm Cove een mooie afwisseling waren tov de eerdere ervaringen. Het snorkelen met het zeilschip was een leuke dag met een goed verzorgde catering.

Nu weer thuis en mooie foto's om nog eens te bekijken en na te genieten van deze prachtige reis!

Hartelijk dank voor de prima georganiseerde reis en we bevelen jullie graag aan,

Groeten,

Jan, Marrilyn en Dax

australie reis review

Het was echt een droomvakantie!
NIEUW ZEELAND | APRIL 2018

nieuw zeeland reis review

Hey Michael,

Als eerste wil ik je heel hartelijk bedanken voor de goede zorgen. Alles is vanaf het begin tot het eind perfect verlopen. Vanaf de eerste kennismaking tot de laatste overnachting in Hong Kong en alles wat daar tussenin zat. Perfect geregeld. Alle vluchten sloten prima aan, “campertje” stond klaar. Echt top!

We hadden vooraf natuurlijk al veel goede dingen gehoord over reizen naar NZ maar dan denk je, prima we gaan het zien. We laten ons wel verrassen. En dat gebeurde. Meerdere malen of eigenlijk bijna dagelijks word je verrast door natuurschoon, wonderbaarlijke rotsformaties of de bijna te vriendelijke bewoners van NZ. Echt niet normaal!! Je staat soms echt sprakeloos om je heen te kijken en denkt dan, mooier kan haast niet. Maar dan ben je de bocht nog niet om en daar sta je dan, oog in oog met een nog mooier meer, Lake Hawea.

Tja en zo kan ik nog wel even doorgaan. Met andere woorden, het was echt een droomvakantie! Lang naar uitgekeken en zeker de verwachtingen meer dan waar gemaakt. Voor de fun nog wat foto’s toegevoegd.

Ik heb alleen wel een puntje. één stopover in Hong Kong zou echt voldoende zijn geweest. En dan vooral op de heenweg. Als we vooraf hadden geweten hoe Hong Kong was dan zouden we zeker via Amerika of Dubai terug zijn gevlogen. Wat het is, je hebt net een super vakantie gehad in een mooi, schoon, helder en fris land waar milieu hoog in het vaandel staat en komt dan terug in een vieze, stinkende volle stad. Het was voor ons echt een afknapper om weer terug te moeten via Hong Kong. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik er op de terugweg echt tegenop zag om daar weer naartoe te gaan. We hebben hier natuurlijk zelf voor gekozen en ik wil jullie zeker geen verwijt maken maar ik wil dit alleen even melden en misschien is dit een soort van nuttige tip voor reizigers die ook twee maal een stopover in Hong Kong willen maken.

Nogmaals hartelijk dank voor de goede organisatie. We zullen Walkabout zeker aanbevelen bij andere reizigers! En mochten we ooit naar Australië willen of nogmaals naar NZ dan weten we jullie zeker weer te vinden.

Groetjes,

Jim en Jacqueline


Fietstocht als huwelijkscadeau
NIEUW ZEELAND | MAART 2018

nieuw zeeland huwelijksreis review

Hoi Michael,

Inmiddels zijn we alweer een paar weken terug (helaas), maar we wilden je nog even een mailtje sturen. De reis was fantastisch. Het is moeilijk om aan te geven wat het hoogtepunt was, aangezien alles prachtig en leuk was.

We hebben ontzettend veel gedaan en gezien. Een paar dingen die wij ontzettend gaaf vonden en wat ons betreft aanraders voor andere reizigers:

Noordereiland Nieuw Zeeland:
Boottocht Hahei beach met Hahei Explorer, naar Cathedral Cove, maar ook andere grotten
Hobbiton
Blackwater Legendary Rafting Waitomo; gave manier om de glimwormen te bekijken!
Tongariro Alpine Crossing
Wai-O-Tapo
Fietstocht Hawkes Bay langs de wineries --> topcadeau! :)
Kapiti Island

Zuidereiland Nieuw Zeeland:
Kajak Golden Bay in Abel Tasman
Heli-hike Franz Josef
Lake Wanaka; leuk om te verblijven --> tijdens vakantie van Nieuw-Zeelanders ongelooflijk druk
Jucy Cruise Milford Sound
Kamperen bij Curio Bay, 's avonds Yellow Eyed Penguins; 's ochtends hectordolfijnen
Oamaru: Blue Penguins --> aanrader om de premium seats te boeken dan zie je de pinguïns van heel dichtbij!
Hiken rond Mount Cook
Picnic langs Lake Pukaki
Camping aan Lake Tekapo --> BBQ met uitzicht over het meer
Banks Peninsula

Nogmaals heel erg bedankt voor de fietstocht als huwelijkscadeau. We hebben genoten van heerlijke wijnen en een aantal flessen mee naar huis kunnen nemen, dus we kunnen nog heerlijk nagenieten.

Daarnaast bedankt voor al het geregel en de tips. We zullen jullie zeker aanbevelen aan anderen waarvan we weten dat ze naar Australië of Nieuw-Zeeland willen!

Hartelijke groeten,

Feline en Robert-Jan

nieuw zeeland huwelijksreis review

Vakantie met een HOOFDLETTER V
AUSTRALIË & NIEUW ZEELAND | JANUARI 2018

australie nieuw zeeland reis review

Beste Wenneke en collega's van Walkabout,

Gisteren zijn wij thuis gekomen van een fantastische reis naar Tasmanië, East-Gibbsland (Aus) en Nieuw Zeeland. We zullen deze belevenissen nooit meer vergeten, mede dankzij jullie organisatietalent, inzet, tips en ervaringen.

We hebben tijdens onze reis heel vaak tegen elkaar gezegd hoe fijn we het vonden dat jullie dit zo goed voor ons geregeld hebben. Steeds weer merkten we dat de opeenvolgende elementen tijdens onze reis ongelooflijk goed op elkaar waren afgestemd. Dit hadden we nooit zelf zo kunnen regelen. Het was heel duidelijk dat jullie dit doen vanuit een schat van ervaringen.

Wij hebben het eerste bezoek aan jullie kantoor als zeer prettig ervaren. Er werd uitgebreid de tijd genomen om af te tasten naar welke vakantie wij op zoek waren. Het resultaat mocht er zijn; precies die dingen die ons aanspreken zaten in het pakket dat jullie ons aanboden.

Tijdens de voorbereidingen op onze reis waren jullie altijd bereid om onze vragen te beantwoorden ons deskundig te adviseren. Die paar keer dat we jullie nodig hadden tijdens onze reis, werd er altijd op zeer korte termijn en adequaat geholpen. Petje af.

We hebben 3 maanden met alleen maar hoogtepunten meegemaakt. Dit zal nooit meer overtroffen worden. Voor nu een heel groot dankjewel aan iedereen die onze reis op deze manier heeft geregeld. Wat rest is dankbaarheid dat we dit allemaal mochten meemaken en een zeer tevreden gevoel over de afgelopen drie maanden.

Nogmaals dank aan allen die hieraan gewerkt hebben.

Ine, John en Ruben

australie nieuw zeeland reis review