australie
Van City naar Outback hotel, stel je eigen ROADTRIP samen en vraag een offerte aan!
australie
Al 50.000+ jaar bewonen Aborigines het land, ervaar hun idee over de DREAMTIME.
australie
De FASCINERENDE DIEREN van het land zullen je verbazen...
australie
Bij onze SELF-DRIVES hebben we de leukste routes en goede hotels onderweg al voor je uitgezocht.

Klantervaringen reizen Australië en Nieuw Zeeland


Hieronder vind je beoordelingen voor en door onze klanten van vakanties en reizen in Australië en Nieuw Zeeland. Reizigers geven beoordelingen van hotels, camper- of autohuur, algehele planning of bijzonderheden die zij te melden hebben. De foto's zijn tevens door onze klanten ingestuurd, dank daarvoor!


Fietstocht als huwelijkscadeau
NIEUW ZEELAND | MAART 2018

nieuw zeeland huwelijksreis review

Hoi Michael,

Inmiddels zijn we alweer een paar weken terug (helaas), maar we wilden je nog even een mailtje sturen. De reis was fantastisch. Het is moeilijk om aan te geven wat het hoogtepunt was, aangezien alles prachtig en leuk was.

We hebben ontzettend veel gedaan en gezien. Een paar dingen die wij ontzettend gaaf vonden en wat ons betreft aanraders voor andere reizigers:

Noordereiland Nieuw Zeeland:
Boottocht Hahei beach met Hahei Explorer, naar Cathedral Cove, maar ook andere grotten
Hobbiton
Blackwater Legendary Rafting Waitomo; gave manier om de glimwormen te bekijken!
Tongariro Alpine Crossing
Wai-O-Tapo
Fietstocht Hawkes Bay langs de wineries --> topcadeau! :)
Kapiti Island

Zuidereiland Nieuw Zeeland:
Kajak Golden Bay in Abel Tasman
Heli-hike Franz Josef
Lake Wanaka; leuk om te verblijven --> tijdens vakantie van Nieuw-Zeelanders ongelooflijk druk
Jucy Cruise Milford Sound
Kamperen bij Curio Bay, 's avonds Yellow Eyed Penguins; 's ochtends hectordolfijnen
Oamaru: Blue Penguins --> aanrader om de premium seats te boeken dan zie je de pinguïns van heel dichtbij!
Hiken rond Mount Cook
Picnic langs Lake Pukaki
Camping aan Lake Tekapo --> BBQ met uitzicht over het meer
Banks Peninsula

Nogmaals heel erg bedankt voor de fietstocht als huwelijkscadeau. We hebben genoten van heerlijke wijnen en een aantal flessen mee naar huis kunnen nemen, dus we kunnen nog heerlijk nagenieten.

Daarnaast bedankt voor al het geregel en de tips. We zullen jullie zeker aanbevelen aan anderen waarvan we weten dat ze naar Australië of Nieuw-Zeeland willen!

Hartelijke groeten,

Feline en Robert-Jan

nieuw zeeland huwelijksreis review

Vakantie met een HOOFDLETTER V
AUSTRALIË & NIEUW ZEELAND | JANUARI 2018

australie nieuw zeeland reis review

Beste Wenneke en collega's van Walkabout,

Gisteren zijn wij thuis gekomen van een fantastische reis naar Tasmanië, East-Gibbsland (Aus) en Nieuw Zeeland. We zullen deze belevenissen nooit meer vergeten, mede dankzij jullie organisatietalent, inzet, tips en ervaringen.

We hebben tijdens onze reis heel vaak tegen elkaar gezegd hoe fijn we het vonden dat jullie dit zo goed voor ons geregeld hebben. Steeds weer merkten we dat de opeenvolgende elementen tijdens onze reis ongelooflijk goed op elkaar waren afgestemd. Dit hadden we nooit zelf zo kunnen regelen. Het was heel duidelijk dat jullie dit doen vanuit een schat van ervaringen.

Wij hebben het eerste bezoek aan jullie kantoor als zeer prettig ervaren. Er werd uitgebreid de tijd genomen om af te tasten naar welke vakantie wij op zoek waren. Het resultaat mocht er zijn; precies die dingen die ons aanspreken zaten in het pakket dat jullie ons aanboden.

Tijdens de voorbereidingen op onze reis waren jullie altijd bereid om onze vragen te beantwoorden ons deskundig te adviseren. Die paar keer dat we jullie nodig hadden tijdens onze reis, werd er altijd op zeer korte termijn en adequaat geholpen. Petje af.

We hebben 3 maanden met alleen maar hoogtepunten meegemaakt. Dit zal nooit meer overtroffen worden. Voor nu een heel groot dankjewel aan iedereen die onze reis op deze manier heeft geregeld. Wat rest is dankbaarheid dat we dit allemaal mochten meemaken en een zeer tevreden gevoel over de afgelopen drie maanden.

Nogmaals dank aan allen die hieraan gewerkt hebben.

Ine, John en Ruben

australie nieuw zeeland reis review

Zoveel hoogtepunten!
AUSTRALIË | DECEMBER 2017

australie reis review

Hallo Wenneke,

Heel veel mensen vragen wat het hoogtepunt van onze reis was. Maar dat is zo moeilijk te zeggen. Alles was erg mooi, leuk, en geweldig! Om te beginnen was alles door jullie prima geregeld.

Singapore airlines is geweldig! Goede service en zelfs ik had (een beetje) ruimte in mijn stoel in Ecocomy (ik ben 1,92 mtr). Singapore zelf is erg leuk voor een stopover.

Na Singapore doorgevlogen naar Brisbane. Astrid en ik vonden Brisbane een heel leuke stad. Het is wat kleinschaliger dan Melbourne en Sydney en daardoor goed te “behappen”. Het hotel, Grand Chancellor, was goed. Best wel luxe, meer een zakelijk hotel dan toeristisch. Erg vriendelijk personeel. Enige jammere is dat het een stuk(je) lopen is naar het centrum. En als je ‘s avonds terug loopt is het vrij steil omhoog. Op onze eerste dag zijn we met Mirimar Cruises naar Lone Pine Koala Sanctuary gegaan. Erg leuk, een echte aanrader. Leuk om te eten: South Bank Beer Garden (Stanley Street).

Na Brisbane naar Hervey Bay gereden. De B&B, Villa Cavour, was erg goed en zeker aan te raden. Tip voor een drankje en hapje: Enzo’s at the Beach.

De 2 daagse Fraser Island tour was echt super gaaf! Omdat we 2 dagen hadden, was erg geen haast en dat was erg fijn. Ik vond het Eurong Beach Resort een beetje eenvoudig, maar het voldeed wel. Wellicht was Kingfisher Bay een betere (luxure) optie geweest?

Na Fraser Island hebben we een paar dagen gerelaxed in Noosa. Noosa Lakes Resort was erg fijn. Een mooie plek met mooie zwembaden. Huisjes zijn eenvoudig, maar voldoen uitstekend. Het Resort is vlakbij Noosa Marina waar je een aantal leuke restaurants hebt. Tip: Pier 11.

Na Noosa zijn we naar Melbourne gegaan. Wat een gave stad zeg. Wij vonden vooral de Laneways & Arcades wandeling die we gedaan hebben erg leuk. Ook South Bank is een leuk deel van de stad. Aanrader om te eten: de Kangaroo skewer bij The Meat & Wine company. Phillip Island was erg leuk.

Toen was het tijd voor onze Roadtrip. Bij Hertz kreeg ik een goede deal voor een upgrade naar een Premium model, een echte Holden. Wauw! Dat maakte onze roadtrip een beetje extra speciaal. Eerst naar The Grampians en D’Altons resort in Halls Gap. Leuk eenvoudig huisje. ‘s ochtend en ‘s avonds komen de Kangaroos het terrein op. Op aanraden van resort beheerder zijn we gaan eten in Kookaburra hotel. Dat was zo lekker dat we gelijk voor de 2e avond reserveerde. Tip: Blackened Barramundi ...

Na Halls Gap door naar The Great Ocean Road 1e stop was Port Fairy voor een lunch. Via Tourist Information terecht gekomen bij Time & Tide, pal aan de zee. We hadden geluk en kregen een tafel bij het raam. Dit is echt een aanrader en je komt het niet zo maar tegen. Je moet het weten te vinden. Erg leuk. Toen door naar Warrnambool. Merton Mannor B&B was ook prima, lekker ruim. De volgende dag alles bekeken langs GOR. Begin van de avond aangekomen bij Apollo Bay Guest House. Wat is dit een schitterende B&B! Hier hadden we gerust een week willen blijven. De gastvrouw is ook heel erg aardig en vriendelijk. Gewoon super! Een van de mooiste en beste B&B’s waar ik ooit ben geweest (en dat zijn er best wel wat). ‘s avonds een heerlijke T-bone steak op bij Great Ocean Road Brewhouse!

Tot slot Sydney. Hier verbleven we bij vrienden en kwamen we op plekken waar niet veel toeristen komen. We hebben een ferry genomen vanuit Darling Harbour naar Circular Quay. Leuk omdat je dan onder Harbour Bridge doorgaat. Ook hebben we een groot deel van de beachwalk gedaan. Een wandelroute tussen Bondi en Coogee beach.

Steven en Astrid

australie reis review

De Nieuw Zeeland reis was een belevenis!
NIEUW ZEELAND | OKTOBER 2017

nieuwzeeland reis review 2017

Beste Wenneke,

We zijn inmiddels op diverse plaatsen in de wereld geweest, maar de Nieuw Zeeland reis was een belevenis.

De natuur is prachtig en oneindig afwisselend: paradijselijke baaien met stranden in het Abel Tasmanpark, de heerlijke Bay of Islands, de bijzondere kleuren van de thermale bronnen, de ruige natuur in het Tangariro gebied, de indrukwekkende gletsjers en niet te vergeten het gigantische Fjordland met z’n regenwouden. Wij kunnen ons goed voorstellen dat hier veel films zijn/worden opgenomen; we hebben af en toe in de grond geprikt om te kijken of we niet in een polystyreen filmset stonden…kortom de uitzichten en doorkijkjes zijn overweldigend.

Om het allemaal te zien moet je in dit grote land veel kilometers maken, maar ook dat heeft geen moment verveeld. Zonder veel problemen kun je regelmatig stoppen om foto’s te nemen of een korte wandeling te maken naar bijvoorbeeld een uitzichtpunt, waterval of een andere bijzondere locatie.

Of het nu een hotel of een b&b locatie was, overal zijn we gastvrij ontvangen door de Nieuw Zeelanders, zeer vriendelijke en hulpvaardige mensen.

De reis is vlekkeloos verlopen, hartelijk dank daarvoor.

Vriendelijke groet,
Elita en Tiemen

nieuwzeeland reis review 2017

We hebben het geweldig gehad!!
AUSTRALIË | OKTOBER 2017

australie reis fietsen

Hallo Wenneke,

Afgelopen vrijdag zijn we terug gekomen van onze geweldige reis door Australië. Wat hebben we ervan genoten en veel gezien. Mede dankzij jou hulp is dit echt een onvergetelijke ervaring geworden! De dingen die wij wilden doen en zien hebben we bij jou aangegeven en die heb jij in een complete reis weten te verwerken.

Met onze stopover in Dubai zijn we begonnen en daar hebben we ook erg van genoten, 4 dagen was wel meer dan genoeg voor ons en we waren blij dat we door konden reizen naar Australië.

Begonnen met 4 dagen Melbourne en dankzij jou tip om een extra nacht te boeken in het hotel konden we gelijk gebruik maken van onze kamer! Dit was echt heel fijn. Met de citybike tour die we hebben gedaan hebben we een goede indruk van de stad gekregen en we zouden dit ook zeker aanraden aan mensen die het ons vragen om te doen.

Daarna zijn we de Great Ocean road gaan rijden, en we hadden dan niet het beste weer, maar misschien daarom was het nog mooier. Door de harde wind beukte de golven tegen de kustlijn aan en vonden we het spectaculair.

Op Kangaroo Island hadden we voor ons gevoel 1 nacht tekort. Dus dit zou een tip zijn om hier een nachtje bij te doen. We kwamen pas laat en in het donker aan en we hadden slechts 1 dag om van alles te zien en te doen op het eiland. Overigens wel een geweldig eiland, vooral het wildlife centre wat er zit.

Wat hebben we daarna genoten van the red centre! En wat een geweldige ervaring om met de 4X4 te mogen rijden over de Mereenie loop! Ook de verblijven daar waren echt top, zeker als je nagaat dat er zo goed als niets te vinden is. En helemaal het laatste verblijf op de Cattle station van Bond Springs, geweldig je waant je echt even op je eigen boerderij.

Na alle uitgestrekte natuur en niemand tegen komen voor uren, vonden we het heerlijk om in Cairns te verblijven. En wat fijn dat na een belletje van mij voor onze vakantie nog, mijn duik alvast is vast gelegd door een van je collega´s. Cairns is levendig, en er is zoveel te beleven.

En dan Hamilton Island... We vroegen ons bijna af waarom we daar maar zo kort zaten ... haha Wauw!!! Dit was echt geweldig, zeker met de (aangepaste) trip naar de Whitehaven beaches.

Noosa was ook een heerlijk verblijf en we vonden het heerlijk om een appartement te hebben en voor ons zelf een keer te kunnen koken. En wat was Frasier Island ook een beleving! We waren wel blij dat we na 12 uur hobbelen in de 4X4 bus weer terug waren, maar we hadden het niet willen missen.

En toen onze "citytrip" aan Sydney, we hebben zelf daar nog een helikoptervlucht gemaakt. En dit was echt een unieke ervaring. We vonden het een grote stad, in vergelijking met Melbourne voelde het voor ons groter aan.

En de enige tip die wij daar nog bij zouden geven, is om een hotel toch wat dichter in de stad te hebben. We hebben nu 2 maal de taxi gepakt en de bus een aantal keren. En we waren blij dat we gratis fietsen konden lenen van het hotel. Het ligt toch nog verder van het centrum af als dat we dachten.

Kortom we hebben het geweldig gehad!! En mocht er iemand ons ooit vragen wat de beste manier van regelen is zullen we zeker doorverwijzen naar jullie!

Nogmaals bedankt voor al het regelen en het mede mogelijk maken van deze geweldige ervaring

Groetjes,
Rene en Davina

australie reis review 2017

Wij hebben een onvergetelijke reis gemaakt
AUSTRALIË | SEPTEMBER 2017

australie reis met gezin

Beste Martien,

Wij hebben een onvergetelijke reis gemaakt, tip top geregeld en verzorgd.

Een paar dingen willen we graag benoemen.

Hotel Arts in Sydney was prima in orde, receptionist Marc gaf ons zoveel tips, dat we er makkelijk nog een paar dagen hadden kunnen vullen. Zijn uitleg over de Opal Card (OV kaart voor oa bus en ferry in Sydney) was erg handig, wellicht goed erop te wijzen dat deze kaart verkrijgbaar is in Sydney aan toekomstige reizigers. Verder zijn zowel de Art House Kitchen (ontbijt om de hoek) en de Pub beneden naast het hotel prima plekken om iets te eten.

In Alice Springs kregen we een 6 berth camper mee, ipv de 4 berth , een fijne upgrade. Er bleek een probleem met de waterpomp, we werden vriendelijk geholpen door de helpdesk en de pomp is een paar dagen later (toen we weer in Alice Springs waren) vervangen. De 1e dagen van onze route waren best hele lange afstanden ... Alice Springs – Ayers Rock (2 nachten) – Kings Canyon (1 nacht) – Glen Helen (1 nacht) – Alice Springs (1 nacht), we hadden in Kings Canyon wellicht beter 2 nachten kunnen inplannen. In Alice Springs hebben we 2x bij G’Day mate gekampeerd, een van onze meest favoriete campings op de route.

Daarna verder richting Darwin, de Stuart Highway was prima te doen en na een paar reisdagen, 1 nacht Tennant Creek, en 1 nacht Mataranka Hot Springs (gedeeltelijk afgesloten vanwege Crocs). We kwamen na een ochtend wandeling bij de Edith Falls, bij Katherine Gorge, Nitmiluk, daar hebben we een 2 Gorge cruise gedaan, was erg leuk, er waren tegelijk met ons duizenden vleermuizen bij de Gorge, was bijzonder om te zien.

Vervolgens op naar Kakadu National Park, bij Cooinda hebben we de Sunrise cruise gekozen, was echt fantastisch!! We hebben vele soorten vogels gezien, maar ook “vissende” alligators en er zwom er een met de boot mee, heel indrukwekkend. Fijn om in Cooinda 2 nachten te blijven ... even relaxen bij het zwembad. Op weg richting Mary river hebben we Ubirr bezocht, bewonderd en beklommen. Na een nachtje op de Mary river Wilderness retreat zijn we doorgegaan naar Litchfield Park, ook hier waren we slechts 1 dag/nacht (2 was beter geweest).

In Darwin probleemloos de camper ingeleverd en doorgevlogen naar Cairns. Het Bay Village Retreat in Cairns was heel fijn en ruim, daarna hebben we onze camper opgehaald, opnieuw een 6berth(!) Port Douglas is zeker ook een fijne plek om te verblijven, wat een gezellige, gemoedelijke sfeer.

De Reeftrip met Poseidon was super geregeld, we werden om 8 uur bij onze camping opgehaald en ook na afloop keurig thuis gebracht. De zee was die dag erg ruw, waardoor ik uiteindelijk helaas niet kon duiken, Ik heb een Agent Refund brief gekregen, die ik meestuur aan jullie om in te dienen bij Pan Pacific.

Daarna op naar Cape Tribulation, wat een heftige weg om te rijden met de camper 😊. Een prachtige plek, alleen erg jammer dat we niet in de zee mochten vanwege Crocs en stingers. We hebben met Jungle Canopy tours een jungle surfing (zipline) tour gedaan, dit was erg leuk om te doen. Verder hebben we nog een Walk en swim gedaan, waarbij we na een relatief korte wandeling, met veel info over allerlei planten, heerlijk hebben gezwommen in een private waterhole.

Daarna via de very windy road terug naar de Ferry, en via Mossman en Marebee naar lake Eachan in de Atherton Table lands. De dame (eigenaresse) van Lake Eachan Tourist park stuurde ons naar de Platypus viewing platform in Yungaburra terug. En inderdaad de vogelbekdieren waren erg actief, en het was een leuke wandeling daar (kaartje erbij gescand). Het staat aangegeven langs de doorgaande weg (vlakbij de afslag naar de Curtain Fig tree). De laatste nacht hebben we doorgebracht bij Cairns, vlak bij de Crystal cascades, bij Red lynch.

De terugreis verliep heel voorspoedig en zo kwamen we tevreden en vol met verhalen terug op Schiphol.

Met vriendelijke groet,
Robert en Angèle

australie reis review 2017

Onze reis is opnieuw super geweest!
AUSTRALIË | AUGUSTUS 2017

australie reis review

Hoi Wenneke,

Onze reis is opnieuw super geweest!

Alles was perfect geregeld, van goede hotels tot een nette camper met goede service. We hebben genoten van het verkennen van de oostkust samen met onze zoon Finn. Hij heeft zijn ogen uitgekeken en prima geslapen in de superdeluxe grote camper.

Er was zoveel te zien en te doen dat we eigenlijk nog een keer terug 'moeten' om dit deel van Australie nogmaals te zien. Grote stranden om te verkennen maar ook de afwisseling met het regenwoud bij Daintree National Park en het wandelen in de Atherton Tablelands zullen we niet vergeten.

We hebben ook erg genoten van de afsluiter op Fitzroy Island. Wat was het heerlijk om een beetje te relaxen op het strand met Finn, te snorkelen en 's avonds lekker te eten in de bar/pub.

Nogmaals bedankt voor je goede advies en het samenstellen van deze reis.

Hopelijk tot ziens!

Groetjes,
Tom, Angela & Finn​


Alles was perfect geregeld. We hebben er van genoten!
AUSTRALIË | AUGUSTUS 2017

australie reis review

Beste Wenneke,

Wij zijn weer terug van een prachtige reis door Australië. Alles was perfect geregeld. De vliegreis, de hotels en ook de campingtours. We hebben er van genoten. Het was een heel afwisselende reis door heel verschillende landschappen.

De campingsafari door de Kimberley was pittig, zowel het reizen als het kamperen, als de wandelingen door de gorges. Maar we zouden het zeker nog een keer doen, want het was een onvergetelijke ervaring. Vooral de Bungle Bungles met o.a. Cathedral Gorge en Echidna Chasm waren indrukwekkend.

De reis door Kakadu, Litchfield en Arnhemland was in dat opzicht comfortabeler. Ook hier veel afwisseling: mooie landschappen en veel aboriginalcultuur. Tijdens beide campingtrips hebben we rotstekeningen kunnen bekijken. Het was goed dat we tussen alle rondreizen even konden bijkomen in hotels.

Voor ons sprong Beaches of Broome er uit vanwege de relaxte sfeer. We hadden een mooie kamer en konden profiteren van alle faciliteiten voor de backpackers. Ook van het ontbijt! en doordat er ook backpackers zaten was de sfeer er wat losser dan in een hotel. En een pluspunt was dat we hier de was konden doen. Dat ging niet in het Argus Hotel in Darwin. Bovendien was er in Darwin ook niet op loopafstand een wasserette. Tip: na zo’n campingsafari kun je beter in een hostel zitten.

Nog een tip: wij hebben onze overtollige bagage van Broome naar Darwin gestuurd met de Greyhoundbus. Hiervoor moet je bij het Visitor Centre in Broome zijn. De bagage werd netjes in ons hotel in Darwin afgeleverd. Overigens was het Argus Hotel in Darwin ook goed.

Het verblijf in het appartement in Trinity Beach was ook uitstekend. Het was fijn om eventueel zelf te kunnen koken. In Trinity Beach hebben we nog wat dagtrips gemaakt (Great Barrier Reaf en naar Kuranda met de trein en de skyrail. Allebei echte aanraders. Voor de overige dagen hebben we ons rustig gehouden. Met de bus naar Cairns, en een wandeling langs het strand van Palm Cove naar Trinity Beach. De mensen van de receptie van the Blue Lagoon waren erg vriendelijk en behulpzaam bij boekingen etc.

Kortom: we hebben alleen maar positieve ervaringen te melden. We willen je heel hartelijk bedanken voor het regelen van een perfecte reis.

Nogmaals hartelijk dank en vriendelijke groeten,
René en Henny


Een maand met gezin van hoogtepunt naar hoogtepunt
AUSTRALIË | AUGUSTUS 2017

australie reis gezin review

Beste Michael,

We willen jullie heel hartelijk bedanken voor alle hulp, regelwerk en advies die jullie hebben verzorgd voor onze reis naar Australie. Het was een reis die ons nog lang zal bijblijven!

Een maand lang zijn wij met ons gezin van hoogtepunt naar hoogtepunt gereisd. Jullie adviezen over onder meer de 4WD met tenten in de Northern Territories, de boottocht ​met de Coral Sea Dreaming ​op het Barrier Reef en de overnachtingsplekken voldeden ruimschoots aan de verwachtingen en meer.

Jullie snapten heel goed wat voor soort reis wij voor ogen hadden en pasten jullie adviezen daar naadloos op aan.

Het toppunt van service vonden wij, dat jullie bij het nieuws dat een van de vluchten geannuleerd was, al direct een omboeking meestuurden, die het meest aansloot bij ons oorspronkelijke plan. Daar hoefden we alleen maar 'ja' op te zeggen.

Alles bij elkaar hebben wij een onvergetelijke reis gemaakt. Dank voor jullie hulp daarbij.

Een hartelijke groet
Peter, Jacqueline, Bart en Ruben


Een mooie onvergetelijke reis
AUSTRALIË | JULI 2017

Hoi Michael,

Inmiddels zijn we weer thuis en helemaal geacclimatiseerd na onze fantastische reis! Nagenietend van al onze mooie avonturen en herinneringen wil ik je graag nog onze feedback geven op een aantal onderdelen. Wellicht helpt dit jullie ook weer verder.

Tour Red Centre : 9, fantastisch! Zeer goede gids (Kylie), goede accommodatie, avontuurlijk en ruig!

Tour Kangoroo Island: 10, SUPER! Zeer goede gids (Jane, zeer veel kennis over de dieren en het eiland), enorm lekker vegetarisch eten, beste van allemaal!

Tour Gawler: 8. Voor ons wel heel erg luxe, we dachten dat we op de verkeerde accommodatie waren 😊 Prachtige en duurzame locatie, zeer mooi idee en visie achter het geheel! Wel minder diepgang in de verhalen van de gids (Jody) maar super aardige vrouw. We hebben enorm gelachen met haar en ons gezelschap! Voor ons minder ruig en uitdagend, hoort wellicht bij 'glamping' maar minder onze stijl. De tent was super mooi maar het was echt super KOUD! Ik had het geluk van 2 dekbedden maar mijn zus sliep met trainingsbroek aan, incl. de extra dekens al in gebruik. Dit hadden we zeker in de 1ste tour verwacht maar niet bij deze tour. Dus misschien een tip voor de eigenaar. Daarnaast was het vegetarisch eten voor mijn zus (ik heb half/half gedaan, wat ik me kan voorstellen dat dat verwarrend was) was zeer mager! Helaas! We hebben dit al direct teruggegeven aan de eigenaar (ben even zijn naam kwijt) omdat het echt niet in verhouding stond met het andere eten (B.v. de rest had een behoorlijk grote steak en zij had een halve avocado). Het vlees werd gewoon weggelaten, dit is naar mijn idee niet een volwaardige vegetarische maaltijd. De eigenaar nam dit ter harte aan.

Het zwemmen met zeeleeuwen was een mooie en unieke ervaring. Spannend voor ons en ik voelde me minder vrij in het water dan ik had willen zijn maar dat ligt aan mij.

Wat betreft de autohuur, begrijpen we nog steeds niet hoe het komt dat er 1 dag (24 uur) extra is geboekt. In onze beleving had dit niet gehoeven en ons geld geschild. Zelf de accommodaties zoeken is best intensief maar een 'kil/zakelijk' hotel weegt voor mij niet op tegen Airbnb accommodaties.

Vergeet ik bijna de Wildlife tour vanuit Melbourne; 10 +, geweldig! We hadden een privétour, met super gezellige gidsen (Martin en Brad) super bekwaam, hééél veel wildlife kennis! Goed eten!

Zoals je ziet, hebben we een mooie onvergetelijke reis gehad. Nogmaals hartelijk dank voor jullie hulp. Hopelijk kan onze feedbackpunten andere reizigers helpen een goede en passende keuze te maken voor hun reis.

Groeten,
Sandra


Wat een schitterende reis was dit!
AUSTRALIË | JUNI 2017

australie reis review

Hallo Inge,

Wat een schitterende reis was dit! We gaan zeker nog een keer terug! De vriendelijke mensen, het heerlijke eten, de bijzondere landschappen, de rust, de 'no worries' mentaliteit, de prachtige campings en zo kunnen we nog wel even doorgaan, hebben ons 200% laten genieten.

Onze highlights waren Sydney, de Red Center tour met de Mereenie loop, onze geweldige Maui camper, the Fraser Island tour, Magnetic Island, snorkelen en duiken bij het Great Barrier reef, vrienden opzoeken in Port Douglas en Daintree Rainforest verkennen. Het is voorbij gevlogen maar we hebben elke seconde genoten!

We willen je bedanken voor alle hulp tijdens het samenstellen van deze reis. Alles verliep uitstekend!

Groetjes
Marjolein, Rick, Pauline en Koen

australie reis review 2017

Een prachtige reis ... voor herhaling vatbaar!
NIEUW ZEELAND | APRIL 2017

nieuw zeeland reis review

Beste Bruce, Michael en Martien van Walkabout,

Inmiddels zijn we weer thuisgekomen na een fantastische reis door Nieuw Zeeland.

We willen jullie bedanken voor de perfecte organisatie: alles verliep op rolletjes ... de vliegreizen (6 x), de huurauto, alle door jullie uitgezochte accomodaties waren geweldig.

De geboekte heli-hike op de gletsjer in Franz Josef kon niet doorgaan, maar een "re-fund" werd direct prima geregeld en voor we thuis waren was het bedrag al op mijn rekening teruggestort. Gelukkig konden we ter plekke nog een alternatieve helikopter vlucht naar de gletsjer boeken. Een groot succes.

Een prachtige reis ... voor herhaling vatbaar!

Met vriendelijke groet,
Heleen en Olf

nieuw zeeland reis review 2017

Wat een prachtige natuur, geschikt om te hiken!
NIEUW ZEELAND | MAART 2017

nieuw zeeland reis review

Beste Michael (en collega’s),

Ons verlangen om twee maanden door Nieuw Zeeland te reizen, kreeg vorm door het leuke gesprek dat wij met jou voerden op het kantoor van Walkabout in Den Haag. Wij vertelden over onze interesses en over gebieden die ons aanspraken in Nieuw Zeeland. Op basis van deze gegevens deed je een voorzet voor een rondreis. Dat je ons goed aanvoelde, wisten we zeker toen we in Nieuw Zeeland rondtrokken. Wat een prachtige natuur, geschikt om te hiken! We hebben wel 600 kilometer door bossen gezworven, langs kusten gelopen, over tracks geklauterd en hoogteverschillen overwonnen.

Op basis van jouw tips zijn we op zeer afgelegen en pure plekken geweest. Eén van de hoogtepunten was het Blue Duck Station in Owhango. Een gravel-weg van 18 kilometer leidde ons naar een prachtige lodge. De passie van de eigenaar voor het beschermen van de bedreigde Blue Duck en het regenwoud inspireerde ons. Een heel bijzondere omgeving. Ook de rit over 100 kilometer gravel door het Te Urewera National Park zonder bijna iemand tegen te komen, zullen we niet snel vergeten. Heel spannend! Het museum over de aardbeving in Christchurch, de walk naar de gletsjer Franz Josef, de Pupu-Springs, het bezoek aan de filmset van de Lord of the Rings. Het was allemaal werkelijk geweldig.

Wij verbleven vooral op holidayparcs in zogenaamde self contained cabins. We keerden echt terug naar de eenvoud en waren gericht op basisbehoeften. Dit maakte dat de puurheid van het land en de Kiwi’s nog meer tot zijn recht kwam. De mentaliteit van ‘no worries’ en ‘go with the flow’ maakte dat wij ons zeer thuis voelden in Nieuw Zeeland.

Gedurende onze reis hebben we een paar keer contact gezocht met Michael. Elke keer kregen we zeer snel en adequaat antwoord. Dat geeft een vertrouwd gevoel, zo aan de andere kant van de wereld. Wij waarderen de persoonlijke en professionele aandacht van het Walkabout-team zeer. Heel veel dank daarvoor.

Hartelijke groet,

Paul & Mini

nieuw zeeland reis review 2017

Wauw, wat hebben we het prachtig gehad!
AUSTRALIË | FEBRUARI 2017

australie reis review

Hoi Wenneke,

Wauw, wat hebben we het prachtig gehad en wat is het helaas snel voorbij gegaan. Wat een mooi land is Australië, prachtige veelzijdigheid aan natuur! Waar we ook kwamen, het was prachtig! De onderwaterwereld van het rif is zo mooi, alsof je in een tropisch aquarium rondzwemt. Maar ook de vogels die er rondvliegen, die wij hier in een kooitje stoppen. Zo mooi! De bevolking is ook super gastvrij en altijd in voor een praatje.

Qua accommodaties wat je voor ons hebt geregeld was ook helemaal goed en je suggesties voor de camper tour waren we ook heel blij mee. Hierdoor hebben we veel highlights van de oostkust kunnen zien. Qua weer is het ons zo meegevallen. We hebben heerlijk genoten van de zon en in de nachten kon het nog wel eens regenen, maar dat is op 1 hand te tellen. Helaas onze tocht naar withsundays hadden we regen en tijdens de tocht op de harbour bridge in Sydney ook, dat was wel erg jammer maar nog steeds was het prachtig!

Wij hebben onwijs genoten en dat hebben we mede te danken aan jou en jullie organisatie. Dank je wel daarvoor! Ik zal jullie zeker aanbevelen indien er in mijn omgeving iemand richting Australië / Nieuw Zeeland wil reizen! Wie weet tot horens weer een keer (nu weer even sparen, want goedkoop is australie niet)

Groetjes,

Wendy en Wilbert

australie reis review 2017

In alles konden we merken dat ons belang prioriteit had
NIEUW ZEELAND | AARDBEVING

nieuwzeeland reis review

Hallo Martien,

Wij hebben een geweldige reis gemaakt door Nieuw-Zeeland. Heel veel moois gezien en beleefd, zowel op het Zuidereiland als het Noordereiland. Samen met Walkabout hadden we een mooi afgestemde reis samengesteld, maar we hadden niet gepland dat er in Kaikoura een aardbeving zou zijn op het moment dat wij daar waren.

Het was een heftige ervaring om dat mee te maken. Gelukkig waren er geen persoonlijke ongelukken en werden we door de Nieuw-Zeelanders heel goed opgevangen. Maar de wegen waren geblokkeerd en we konden niet verder. In die situatie bleek pas echt hoe waardevol het was dat we onze reis gepland hadden met Walkabout. Samen met hun Nieuw-Zeelandse agent hebben ze ons snel, deskundig en fantastisch geholpen, nadat we geëvacueerd werden naar een veilige plaats en we onze reis na een paar dagen toch konden voortzetten. Met een nieuwe huurauto, met aangepaste accommodaties. En de meerkosten werden vergoed. In alles konden we merken dat ons belang prioriteit had.

En ook later gedurende onze reis konden we een beroep op ze doen bij een kleine aanrijding en bij het aanpassen van een onderdeel van de reis dat wegens slecht weer veranderd moest worden. Kortom: Je kunt een reis natuurlijk ook zelf regelen, maar in een onverwachte situatie als deze is het wel heel erg fijn om te kunnen terugvallen op het team van Walkabout.

Hartelijke groet,

Nico en Jeleyn

nieuwzeeland reis review 2017

Wildlife in het echt zien maakt de reis naar Australië compleet
AUSTRALIË | JANUARI 2017

australie reis review

G’day Walkabout Team,

Zaterdag 3 december zijn wij terug gekomen van onze reis naar Australië. Een reis waar we heel lang naar uitgekeken hebben en onze verwachtingen meer dan waar hebben gemaakt. De mentaliteit, behulpzaamheidheid en interesse in een ander valt op en is zeer prettig. Australiërs geven je het gevoel dat je welkom bent.

Na 5 weken rondrijden in Zuidoost Australië hebben wij veel gezien en het ontzettend naar onze zin gehad. Een kleine opsomming van wat wij hebben kunnen zien: Sydney, Blue Mountains, Jervis Bay, Canberra, Barossa Valley, Flinders Ranges, Adelaide, Kangaroo Island, The Great Ocean Road en Melbourne. Het is uiteindelijk een hele mooie route geworden waarbij wij 6000 km hebben afgelegd. Een nieuwe reis naar Australië is zeker voor herhaling vatbaar.

Wij willen jullie bedanken voor het samenstellen van onze reis, die tot in de puntjes goed geregeld was.

Twee locaties waar wij hebben overnacht waren heel erg mooi en een aanrader. Rawnsley Park Station, Flinders Ranges NP was heel mooi. Goede slaapgelegenheid met alle voorzieningen en de locatie is verbluffend mooi. Kangaroo Island Wilderness Retreat, Flinders Chase was ook een locatie waar we het goed naar onze zin hadden. Ook het wildlife in het echt zien maakt de reis naar Australië wel compleet.

Helaas zat de vakantie na 5 weken in Melbourne erop maar we zijn met een BIG SMILE terug naar Nederland gegaan. Nu terug in Nederland nagenieten met de foto’s en filmpjes die we gemaakt hebben en het zijn er veel. Nogmaals bedankt. Het is voor ons een onvergetelijke vakantie geweest.

Met vriendelijk groeten,

Siebrien en Irma

australie reis review 2017

Ik heb echt een gave en coole vakantie gehad!
AUSTRALIË & NIEUW ZEELAND | JANUARI 2017

nieuw zeeland reizen review

Jonathan


Onze route: bijna 5000 km. Wij hebben een waanzinnige vakantie gehad!
NIEUW ZEELAND | DECEMBER 2016

nieuw zeeland reizen review

Hoi Michael en collega’s,

Wij hebben een waanzinnige vakantie gehad. Een lange zit in het vliegtuig, maar zeker de moeite waard. En wat is het een prachtig land. Het bleef ons verrassen. En de mensen daar zijn zo vriendelijk en behulpzaam.

Onze route (bijna 5000 km) die wij hebben gereden met de camper: Auckland - Bay of Islands - Hahei - Hot water Beach - Roturua - Taupo - Wellington - Picton - Marahau- Abel Tasman - Pohara Beach- Abel Tasman - Hier 2 dagen alleen maar regen gehad, jammer genoeg.

Vanwege de weersvoorspellingen, deze zouden de komende dagen beter worden, zijn we eerst naar Kaikoura gegaan. Achteraf een zeer goede keuze, vanwege de aardbeving. Anders hadden deze mooie omgeving niet kunnen zien. Het was fijn om van jullie een mail te ontvangen, en dat wij met evt. vragen bij jullie terecht zouden kunnen. Gelukkig zaten we op het moment van de aardbeving in Te Anau, en hebben we er geen hinder van gehad.

En uiteindelijk Christchurch. (Foto, 185 Empty Chairs, aardbeving 2011, indrukwekkend). Van meerdere hoorden wij dat Christchurch een grote bouwput was. En dat klopte inderdaad. Maar wel een bouwput met een hele bijzondere sfeer. En zeker de moeite waard.

Wij kijken terug op een super vakantie. Hebben ontzettend veel bijzonders gezien. En heel, heel veel foto’s gemaakt.

Groet,

Peter en Inge


Onze huwelijksreis had niet beter gekund!
Australië | September 2016

australie reizen huwelijksreis review

Dag Wenneke,

De reis was fantastisch en graag willen jullie allemaal bedanken om hem voor ons voor te bereiden. Onze huwelijksreis had niet beter gekund!

De hotels waren goed, en de Hibiscus Cottage in Daintree leuk, aangenaam, gezellig en spannend in het midden van het regenwoud. Zeker een aanrader voor iedereen. Het rif was wondermooi, met warm, helblauw water, miljoenen kleurrijke vissen, schildpadden, roggen, haaien en een enorme barracuda. Tijdens onze tocht door de Whitsundays hebben we zelfs bultruggen zien spelen en springen in zee. En een dugong! Wallabies, krokodillen, kasuarissen, arenden, natuur, zon, zee, lekker eten en leuke mensen: een maand kan nooit in een e-mail :)

De camper was uitstekend voor een superleuke tocht doorheen de wildernis, reed goed, sliep goed, kookte goed!

Dankjewel en vriendelijke groeten,

Margaux en Floris

australie huwelijksreis review 2016

Het is omdat we nooit een tien geven, maar eigenlijk is die door jullie verdiend!
Australië | Augustus 2016

australie reizen review 2016

Beste Bruce,

Al voor we in Nederland terug waren hadden we al de idee om je een mailtje te zenden om je op de hoogte te stellen van onze reiservaringen en waardering.

We hebben een geweldige reis gehad. Natuurlijk was voor ons het belangrijkste deel de eerste week toen we voor het eerst met z'n veertienen bij elkaar konden zijn. Vijf jaar geleden was het voor het laatst, toen in Nederland en met z'n twaalven. Twee kleinkinderen zijn nadien geboren.

We zijn lovend over wat er door jullie is verzorgd en geregeld. De reis naar Darwin en de natuurparken zijn onvergetelijk.

Er is een uitgebreid verhaal geschreven over alles wat jullie geregeld hebben en hoe we dat ervaren hebben. We hebben hier aan toegevoegd een stukje over wat we al zelf geregeld hadden. Wellicht zitten er tips tussen waar jullie gebruik van kunnen maken. Ook wat we ter plekke nog aangevuld hebben is beschreven.

Het is omdat we nooit een tien geven, maar eigenlijk is die door jullie verdiend. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Ook Intrepid die de tocht door de natuurparken heeft verzorgd komt alle lof toe. Voor jullie zeker een organisatie waar je de mensen aan kan toevertrouwen.

Groeten, Hans en José

australie reizen review 2016

In Nieuw Zeeland nog geskied!
Nieuw Zeeland en Australië | Augustus 2016

australie reizen review 2016

Hallo Wenneke, Bruce, Martin en andere medewerkers van Walkabout,

Wij hebben een geweldige vakantie in Nieuw Zeeland en Australië gehad. Het was voor ons vooral erg fijn om onze zoon bij ons te hebben op vakantie en te zien waar hij een half jaar gewerkt heeft (Melbourne) en te zien waar hij het komende half jaar gaat werken. (Port Douglas).

De door jullie geregelde vluchten en autohuur was prima geregeld. Met name Emirates is een zeer prettige luchtvaartmaatschappij. Zowel in Nieuw Zeeland als Australië hebben wij Europcar moeten bellen i.v.m. problemen met de auto. In beide gevallen werden wij prima en snel geholpen.

De accommodaties hadden wij zelf geboekt en deze waren allemaal erg goed en luxe.

Wij vonden het prettig dat we in het begin van de vakantie winterweer hadden (In Nieuw Zeeland nog geskied!) en dat wij eindigden met prachtig zomerweer.

Dank jullie wel voor het regelen van de vluchten en autohuur. Een volgende keer dat wij richting Australië / Nieuw Zeeland gaan, zullen wij zeker bij jullie terugkomen.

Groetjes, Hans, Astrid, Coen en Manon

australie reizen review 2016

Goede touroperators en niet te massaal
Australië | Juli 2016

Hoi Wenneke,

We hebben echt een schitterende huwelijksreis gehad. Het is weer even afkicken in Nederland. We hebben de service van jou / Walkabout als uitstekend ervaren. Alles verliep soepel met reizen. De hotels waren goed, knus, op goede locaties en met goede service. De deels door ons via Walkabout geboekte tours waren bij goede touroperators en niet te massaal. De verstrekte informatie was overzichtelijk. Kortom, bedankt voor je goede zorgen! We zullen Walkabout zeker aanraden. Mochten we nog eens richting Australië of Nieuw Zeeland gaan, nemen we zeker weer contact met je op.

Met vriendelijke groet, Arno


We hebben erg genoten en de eilanden Heron Island en Lady Elliot Island zijn zeker een aanrader!
Australië | JUNI 2016

Hoi Wenneke,

Wij zijn inmiddels al bijna 6 weken terug van onze reis naar Australië (van 20 april tot en met 7 mei 2016). Wij willen je laten weten dat we super blij zijn met onze reis en dat we erg hebben genoten. Ook willen we je laten weten dat je jullie klanten de eilanden Heron Island en Lady Elliot Island zeker kan aanraden. Daarom bij deze ons reisverslag.

Onze vlucht naar Perth ging super gemakkelijk en snel. We waren heel verbaasd dat we zo snel in Australië waren. Het is toch wel prettig om je reis naar Australië daarom in West Australië te beginnen. We hebben een super tijd met onze vrienden in Perth doorgebracht. De stad kenden we al en we hadden 7 jaar geleden veel van de omgeving (tot aan Coral Bay) gezien dus we hebben er voor gekozen om alleen maar gezellig samen te zijn in Perth. In 7 jaar tijd is Perth eigenlijk nog hetzelfde al maken ze een leuk nieuw gebied rondom de Bell tower in de stad.

De nachtvlucht van Perth naar Brisbane was toch wel kort. Zeker omdat we op Brisbane airport nog even moesten wachten tot de volgende vlucht. En in Gladstone moesten we natuurlijk op de boot wachten. Het Rydges Gladstone hotel rekende overigens helemaal geen kosten voor het bewaren van onze bagage tijdens het wachten op de boot. De hotel dame was super vriendelijk en heeft ons goed geholpen met van alles. Het is geen aanrader om lang in Gladstone te verblijven. Zeker op de terugweg hadden we er veel te veel tijd te besteden omdat alles dicht was op Labour Day.

Als de zee ruw is, is het ook echt geen aanrader om met de boot naar Heron Island te gaan. Op de heenweg waren meerdere passagiers waaronder wij, ernstig zeeziek. Onze reisziekte pillen hebben helemaal niet geholpen! We hadden een fijne steward op de boot. Die heeft koude lappen in onze nek gelegd en ons tegen de bar aan laten staan omdat staan beter was (2 uur lang!!). Ook kregen we ijsblokjes om op te kauwen want dat bleek ook te helpen. Iedereen op de boot en op het eiland was super aardig en vriendelijk.

We zijn 3 nachten op het eiland gebleven, maar we hadden gemakkelijk een dag langer kunnen blijven. Er worden zoveel leuke tours georganiseerd als reef walks, bird walks, turtle talks en een rondje rondom het onderzoekscentrum van de universiteit. We waren er eigenlijk precies aan het eind van het hatchling season dus we hebben super veel geluk gehad dat we nog 10 verdwaalde hatchlings bij het resort hebben gevonden. Mensen die speciaal voor het uitkomen van turtle eieren komen, kunnen beter iets eerder naar het eiland gaan, dan schijn je grote hoeveelheden hatchlings te zien op het strand.

Tijdens de reef walk hebben we geweldige creatures gezien: een soort mos/zeewier slak, de christmas wurm, allerlei verschillende zeesterren en zee komkommers en een klein haaitje. Het snorkelen was ook fantastisch. We hebben nog een betaalde snorkel tour gedaan maar helaas ging er geen gids mee het water in. Het is juist zo leuk als een gids bijzondere vissen etc aanwijst. ’s Avonds kon je goed eten in het restaurant maar het was best duur. De bar had pizza’s dus dat was een goed alternatief. Iedere dag was er live muziek dus dat was gezellig. De bus vertrok vrij laat naar Bundaberg. De busrit was prima hoor! Maar achteraf gezien hadden we beter een dagje in Bundaberg kunnen verblijven dan in Gladstone.

De vlucht naar Lady Elliot Island was goed geregeld en het was een mooie scenic flight! Op de heenweg hebben we zelfs 2 manta rays vanuit de lucht zien zwemmen. Het snorkelen op Lady Elliot was anders dan op Heron Island. We hebben mooier koraal gezien en weer veel andere soorten vissen, manta rays en zelfs een inktvis. De huisjes op Lady Elliot waren een stuk kleiner dan op Heron, maar wel mooier! Het resort is wat breder opgezet waardoor je meer ruimte hebt voor je gevoel. Het eten was super goed. De kok was echt fantastisch. Maar ’s avonds na 20.30 is er niets meer te doen. Restaurant dicht, bar dicht en iedereen gaat langzaam aan slapen. Als je van vogels houdt is Lady Elliot ook prima om te vertoeven. We hebben best veel vogelnesten met moeder en kind erin gezien.

We hebben op Lady Elliot de proefduik gedaan waar we de aanbieding voor hadden. Dat was echt super. We snorkelen al jaren maar dit hebben we nooit eerder gedaan. De duik instructeur was heel goed. We zaten in een groepje van 5 en kregen eerst bij de duikschool wat theorieles en we werden overhoord. Vervolgens gingen we het zwembad in om 1,5 uur te oefenen. Daarna even een lichte lunch en toen met de boot de zee op. Er kwam een 2e duikinstructeur bij omdat 5 leerlingen op 1 instructeur net te veel was. Langs een touw gingen we 6 meter de diepte in en de volgende 6 meter moest je zelf doen. We mochten zelf niet filmen of foto’s maken omdat je je moest concentreren. Maar als je vraagt of de instructeur foto’s kan maken, dan doen ze dat gewoon! De proefduik is zeker een aanrader!

Brisbane is een super leuke stad. Als je van steden houdt is 1 dag en 1 avond wel weinig om in Brisbane te verblijven. Het hotel was super. De locatie was ook heel goed. Het was misschien 20 minuten lopen naar Queens Mall, de hoofd winkelstraat van Brisbane en iets verder op was je al bij de rivier om de oversteek naar South Bank te maken. In Ann Street staat de St John’s Cathedral. Een super mooie kerk die erg historisch oud aandoet. Maar doe vooral een rondleiding bij 1 van de vrijwilligers en leer dat de bouw van het oudste deel van de kerk pas in 1901 is gestart en het nieuwste deel van de kerk pas in 1989 tot 2009.

We hebben dus super genoten van onze reis. Bedankt voor het regelen en ik hoop dat Walkabout wat aan ons verslag heeft!

Groeten, Ragna en Jeffrey

australie reis review

Ik kon onbezorgd vakantie vieren
Nieuw Zeeland en Australië | April 2016

Beste walkabout team en mijn contactpersoon, Martien, in het bijzonder.

Graag wil ik jullie bedanken voor jullie hulp en ondersteuning bij mijn reis naar Nieuw Zeeland en Australie. Via internet vond ik jullie organisatie.

Ik had moeite om alle losse eindjes van mijn reis aan elkaar te knopen. Via de telefoon en mail kreeg ik snelle, duidelijke en handige adviezen bijvoorbeeld over de vliegreis en geschikte hotels. Ook bleef er voldoende ruimte voor aanpassingen en toen ik toch koos voor een andere route volgde er gewoon een nieuw voorstel. Tijdens mijn vliegreis bleek dat de touroperator mijn groepsdeelname gecanceld had. Terwijl ik rustig in het vliegtuig zat, heeft Martien een nieuwe groep gezocht en ‘s nachts naar Nieuw Zeeland gebeld. Voor mij lag alles in mijn hotel klaar toen ik aankwam en was alles prima geregeld. De communicatie hierover en alle gratis extra diensten die jullie geregeld hadden waren heel prettig. Ik kon onbezorgd vakantie vieren.

Niets dan lof over jullie en mocht ik weer richting Nieuw Zeeland gaan (hope so :) dan meld ik me zeker weer bij jullie aan.

Veel dank, groeten Ilse


Geen opdringen, meedenken en zoeken naar een goedkoper alternatief
Nieuw Zeeland Rondreis | Maart 2016

Michael,

Wij zijn afgelopen zaterdag terug gekomen uit Nieuw Zeeland en kunnen terug kijken op een geweldige vakantie!

Wij willen complimenten maken voor de organisatie van onze reis. Alles was prima georganiseerd en volgens afspraak. Dank hiervoor.

Verder vinden wij de manier van werken bij jullie erg aangenaam. Geen opdringen, meedenken en zoeken naar een goedkoper alternatief.

We zullen zeker nogmaals gebruik maken van jullie diensten en reclame maken voor jullie reisbureau.

Met vriendelijke groet, Nel en Jaap


Geweldige tijd
Australië rondreis | DECEMBER 2015

australie reizen review

Hallo allemaal

Even een berichtje van ons uit Australië. Mede dankzij jullie tips en adviezen hebben we hier een geweldige tijd.

Nog een fijne 2e kerstdag en alvast een voorspoedig 2016!

Hartelijke groeten,
Eric en Eveline

australie reizen review

We hadden weinig voorbereidingstijd, maar toch is er een prachtige reis samengesteld.
Australië Rondreis | september 2015

Inmiddels zijn we weer terug van weggeweest. We hebben een geweldige reis gehad door Australië. Dank voor jullie goede service. Het snelle schakelen hebben wij als erg prettig ervaren. We hadden weinig voorbereidingstijd, maar toch is er een prachtige reis samengesteld.

We hebben genoten van het land. Wat een prachtige natuur! Het Great Barrier Reef was toch wel het hoogtepunt van onze trip. En Sydney vonden we als stad erg gaaf, vooral omdat we met de Ferry vanuit Manly kwamen binnenvaren.

35 dagen in de Jucy was voor ons wel wat lang. (Hij was van binnen niet zo schoon (schimmel) en dat maakte het soms wat afzien. Vooral toen we in Cairns bij het afleverdepot supernieuwe Jucy's zagen staan. Maar terugkijkend was ook dat een avontuur. We begonnen met -2 s nachts in Melbourne. Dus hebben toen kruiken gescoord om niet te bevriezen ;) Hoe hoger hoe warmer, dus dat was goed.

Palm Cove als eindbestemming was echt top bedacht :) lekker warm en fijn strand!

Goed geregeld, Michael.

We missen een land niet gauw, maar dit keer wel. De wijdheid geeft zoveel lucht.

Hartelijke groet, Hiske


We hebben 6600 km gereden en veel gezien, gewandeld en zeebeesten gespot
Nieuw Zeeland en Australië | februari 2015

We kunnen terugkijken op een geslaagde periode, gezamenlijk 6 weken NZ en ik nog bijna 5 weken AUS en een stopover in Singapore. Ik ben alweer ruim een week thuis en wil je dit laten weten, dat alles goed en zonder problemen is verlopen. Een complement voor je organisatie en advies.

In NZ kregen we bijna een nieuwe camper, terwijl we een oude hadden besteld. Ik rekende erop, dat ik kaarten erbij zou krijgen, maar dat was niet de bedoeling. Dit werd toch opgelost, ik kreeg een wegenkaartenboek van iemand van het personeel, was prima.

De eerste week veel regen, verder qua weer steeds wisselvallig, we hebben 6600 km gereden en zowel op het noorder- als ook op het zuidereiland veel gezien, gewandeld en zeebeesten gespot.

Els naar huis en ik door naar AUS, van Melbourne naar Alice Springs, waar ik in een duurdere reis naar Uluru werd ingedeeld, transport een 4wieldrive! Was fantastisch en een super leuke groep. Terug in Melbourne de auto opgehaald. Eerste de Great Ocean Road gereden, Melbourne bezocht, via het Alpengebied naar Canberra, feest Australian Day, Blue Mountains, Sydney en dan langs de kust omhoog. Het weer was wisselvallig en ben ik het binnenland in gereden, via Hunter Valley richting Broken Hill tussen de grote trucks, na 3 dagen rijden en via een paar dirt roads weer richting Brisbane. Een mooie stad sightseeing met bus en CityCat. bezoek Koala sanatorium, waar ook alle inheemse beesten zijn te zien. Ik had nog tijd voor een dag Fraser Island, de volgende dag vliegen naar Lady Elliot Island, geweldig, die onderwaterwereld!!! De wagen ingeleverd met commentaar over de slechte voorbanden, 2 x in de regen eerst rechtdoor geschoten bij het nemen van een bocht. Bijna 7000 km gereden.

Singapore, de stopover, een geweldige dag gehad en alles is prima geregeld, lang in ChinaTown blijven hangen. Thuis, de eerste 2 dagen veel geslapen, de laatste week was erg druk geweest

Groeten, Rien en Els

nieuw zeeland reis review

De accomodaties zijn ongelofelijk goed!
Australië | februari 2015

Wij wilden even heel graag een berichtje sturen om te zeggen hoe geweldig het allemaal is hier in Australië, en hoe fantastisch alles tot nu toe is geregeld!

De accomodaties zijn ongelofelijk goed! Wij genieten met volle teugen!!!!

Heel erg bedankt alvast en wij zullen je ZEKER op de hoogte houden!

Met heel veel groeten, Hans, Marjon, Corry en Jeanet!


Het was wederom een prachtige reis en alle aansluitingen en boekingen klopten
Australië | februari 2015

We zijn nu alweer 10 dagen thuis van een prachtige reis naar Australië. We moesten wel weer even wennen aan de temperatuur hier en aan het nieuwe slaapritme maar dat begint goed te lukken. De “heimwee” blijft natuurlijk nog wel even in je hoofd hangen. Zeker als je met de foto’s bezig bent.

Mijn vrouw en ik en ook onze vrienden willen jullie bedanken voor de prachtige invulling van de reis. Alles was weer tip top geregeld. Nou ja bijna alles. Laat ik beginnen met het meer dan grotendeels goede. Dit in volgorde van de door ons bezochte accomodaties. Dit met een waarderingscijfer erbij.

Onze vrienden waren verrukt over de accomodaties die zij de eerste week bezocht hebben bij Melbourne en hun rit over de Great Ocean road. Wij zelf hebben samen met onze familie, die in Sydney woont, de Hunter Valley bezocht. Prachtige wijngaarden en accomodaties daar. Ook voor golfliefhebbers, zoals ik, een mooi gebied. De kangoeroes staan naast je als je afslaat.

Na deze eerste week apart gereisd te hebben zijn we daarna vanuit New Castle samen opgetrokken. Bij Europcar werden we keurig geholpen en op mijn verzoek werd er voor ons ook snel een “hogere” auto (Mitsubishi Outlander) geregeld in de zelfde prijsklasse. Het hotel, op loopafstand van de boulevard, was eenvoudig maar voor een nacht prima. Cijfer 7.

Volgende stop was Breakfree Aanuka Beach Resort. En prachtig resort met een heel mooi appartement met een mooie badkamer. De medewerkers waren vriendelijk en behulpzaam. Er was een mooi en zo goed als prive strand. De wifi was helaas niet gratis en vrij prijzig. Cijfer 8.

Daarna Planula B&B. Een heel mooie B&B met een zeer vriendelijk Nederlands sprekende eigenaresse. Mooi gelegen en mooie ruime kamers. Goed ontbijt. Tevens konden we gebruik maken van de keuken als we ’s avonds zelf wilden koken. Cijfer 9.

Witches Falls Cottages: Het summum aan (vakantie) comfort. Zelden zo,n goed ontbijt gehad. Heel vriendelijke en attente eigenaren. Een genot om te mogen vertoeven. Cijfer 9.5. Glasshouse mountains.

Zelf hadden wij een heel mooi appartement. Niets op aan te merken. Het is gelegen in een prachtig gebied. Cijfer 8.

Alexander Lakesite: Wederom een hele mooie B&B. De eigenaresse zelf was er niet. Maar haar broer heeft de honneurs prima waargenomen. We mochten onze koffers daar laten staan toen we naar Fraser Island gingen. Scheelde een hoop gesjouw. Cijfer 8,5.

Als laatste gingen we naar Fraser Island. Wat een prachtig natuur eiland. Fabelachtig. Echter de aangeboden accommodatie op Happy Valley (Maheno) aldaar was beneden alle peil. Het was een soort backpackers huisje. Kapotte gordijnen met een kindermotief. Schimmel in de koelkast. Stapelbedden in de tweede kamer. Wil er niet te veel over uitweiden maar het was echt heel slecht. We hebben dan ook geweigerd deze accommodatie te gebruiken. We hebben Aussie Track gebeld en die konden niet ontkennen dat het echt niet kon en wij kregen een vergoeding aangeboden van € 165,00 per nacht. Dit geld hebben wij via visa overgemaakt gekregen.

We hebben toen zelf een ander appartement op het resort geregeld. Gelukkig was er nog plek. We konden een appartement krijgen van € 150,00 per nacht. Deze zag er perfect uit. Twee mooie slaapkamers, een woongedeelte en een gedeelde badkamer. Er was ook een appartement beschikbaar van € 200,00 per nacht. Deze had ook twee slaapkamers maar met ieder een eigen badkamer en een grotere woonkamer. En een terras met uitzicht op de oceaan. Voor de tweede optie hebben we gekozen.

Ook de Door Aussie Track verstrekte 4wheel drive, een Toyota Landcruiser, was zacht uitgedrukt niet je dat. Het was een stinkende diesel van meer dan 15 jaar oud. Kapotte stoelen en vooral heel vies. Gelukkig zijn we beide in dienst geweest en ging het schakelen, nog net niet met dubbel klutsen, daardoor redelijk. Maar het was een rammelbak eerste klas. De prijs voor deze 3 nachten met autohuur was totaal niet in lijn met de kwaliteit van het gebodene. Wij adviseren jullie dan ook geen zaken meer te doen met Aussie Track. Uiteraard hebben we geïnformeerd bij mede toeristen over huurprijzen van 4wheel drive en de kwaliteit van hun gehuurde auto. Dan bleek het ook niet goedkoop te zijn maar wel met een beduidend betere kwalitatieve auto. Gelukkig was het eiland adembenemend en hebben we zelf een andere accommodatie kunnen regelen. Maar het was toch enigszins een domper. Cijfer 2 (voor het eiland een 9). Misschien kunnen jullie nog wat regelen met Aussie Track betreffende de autohuur. Hoor het wel.

Wil wel graag positief eindigen. Het was wederom een prachtige reis en alle aansluitingen en boekingen klopten. We komen zeker nog bij jullie een nieuwe reis boeken. We willen het westen en noorden nog graag bezoeken. Ook zullen we jullie van harte aanbevelen bij onze vrienden en kennissen.

Met vriendelijke groet, Ton

Hallo Ton,

[...] Ik heb weer antwoord van Aussie Trax en ze bieden nogmaals hun excuses aan voor het feit dat de auto niet goed schoongemaakt was. Ze willen graag een vergoeding hiervoor geven van 10% over het autohuur gedeelte van het pakket. Naast hun uitleg [...] en de excuses lijkt mij dit een redelijk aanbod. Ik hoor graag van je of je akkoord gaat? Wij zullen dan de refund storten op jullie rekening. Verder zal ik ook wat betreft de auto onze informatie aanpassen en de leeftijd en basic uitvoering benadrukken.

Hoewel Aussie Trax ter plaatse jullie al voor de accommodatie heeft gecompenseerd, heb ik dit punt nogmaals onder hun aandacht gebracht. De standaard accommodatie in dit pakket is inderdaad een eenvoudige cottage style. De informatie die wij daar nu over hebben ontvangen geeft aan dat deze een stuk meer basic zijn dan we wisten, onze excuses daarvoor. Ze hebben zelf helaas niet de mogelijkheid om de betere appartementen die jullie uiteindelijk zelf hebben geboekt in hun packages op te nemen. Dat is jammer. We gaan onze informatie over dit pakket aanpassen en zullen de basic condities benadrukken.

Ik wil je zeker bedanken voor deze feedback zodat wij de informatie over Aussie Trax zo goed mogelijk aan onze klanten kunnen geven. Vreemd genoeg verhuren we deze pakketten al zeker 10 jaar en hebben tot nu toe nog geen klachten ontvangen.

Met vriendelijke groeten, Martien Kooyman

walkabout reviews

Hartelijk dank voor je ondernomen actie. Wij (Ton en Ton en hun gades) kunnen ons vinden in het voorstel. We gaan er een Australische bbq van organiseren. Dit uiteraard met kangoeroevlees, emoe-vlees en wijn uit de Hunter Valley. Hoe dat smaakt weten we nog goed toen we daar waren. Tijdens dit samenzijn kunnen we dan meteen een volgende reis naar Down Under bespreken.

groet, Ton